NaslovnicaVijestiSergio Ramos priznao da razmišlja o promjeni broja dresa u Real Madridu

Sergio Ramos priznao da razmišlja o promjeni broja dresa u Real Madridu

Pojedini igrači su rođeni da nose određene brojeve, kao što su David Beckham i njegova kultna sedmica, Ronaldo Luis Nazario de Lima i njegova devetka, Lionel Messi i njegova desetka.

Sergio Ramos priznao da razmišlja o promjeni broja dresa

Među ovu ekipu se može svrstati i Sergio Ramos i njegov dres sa brojem četiri, kao i veliki broj drugih nogometnih legendi. Nakon što je nedavno odigrao 500. utakmicu za ‘kraljevski klub’, Španjolac je priznao da je jedno vrijeme razmišljao o promjeni broja.

Otkako je stigao na Santiago Bernabeuu prije 12 godina, on je stekao status legende, te je trenutno kapiten kluba za koji je postigao čak 66 golova, unatoč činjenici da igra poziciju centralnog defanzivca.

Međutim, njemu najdraži gol od svih je onaj u finalu Lige prvaka 2014. godine protiv Atletico Madrida, kada je u 93. minuti savladao Courtoisa, te obezbijedio svom timu produžetke u kojima su slavili rezultatom 4-1.

Taj gol ga je natjerao da promisli o promjeni broja četiri na dresu: “Ne znam koji mi je gol najdraži. Imam mnogo dobrih i oni su mi poput djece, nisam siguran da mogu odabrati samo jedan. Možda izjednačujući gol u finalu Lige prvaka jer smo se dosta mučili da pobijedimo i taj gol u posljednjem trenutku je poseban.”

“Broj 4 mi je donio puno sreće i pratio me tokom cijele karijere u Real Madridu. No, bilo je vremena kada sam razmišljao da ga zamijenim brojem 93.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!