NaslovnicaVijestiSerie A u blokadi: Da li igranje nogometa u ovoj situaciji ima...

Serie A u blokadi: Da li igranje nogometa u ovoj situaciji ima smisla i kakvi su scenariji za budućnost?

Talijanski nogomet, nakon jučerašnje deklaracije premijera Giuseppea Contea, će biti tri sedmice u potpunoj obustavi, a već su se pojavila tri scenarija u kojem bi se smjeru mogla okrznuti sezona.

Talijanska vlada jučer je proglasila karantenu za cijelu zemlju, što znači da će do 3. aprila u Italiji biti obustavljen sav javni život, uključujući i nogomet, naravno. Postavlja se pitanje – kako će u Italiji uspjeti završiti sezonu ili koji su scenariji u situaciji koju je bilo nemoguće predvidjeti i za koju sličnih slučajeva u povijesti ne pamtimo.

Nogometaš Sassuola postigao gol i poslao poruku o koronavirusu

Rimski list La Repubblica poziva se na izvore unutar talijanskog nogometnog saveza i tvrdi da odgovorni trenutno razmatraju tri scenarija.

Prvo je u potpunosti povezano s predstojećim Europskim prvenstvom, koje započinje 12. juna, postavljanjem vremenskog ograničenja za sve europske lige, koje bi domaće prvenstvo trebalo očistiti najkasnije posljednje sedmice u maju. Ako širenje virusa u Europi ne prestane, UEFA će vjerojatno također ozbiljno razmotriti odgađanje Europskog prvenstva, te će tako osloboditi više vremena  za igranje ligaških utakmica, a La Repubblica tvrdi da UEFA razmatra odgodu prvenstva na jesen, ili u najgorem slučaju, čak za sljedeću godinu.

Drugi scenariji je vrlo koncentriran raspored utakmica zadnjeg mjeseca, u kojima bi klubovi iz Serie A trebali igrati svaka tri dana, a posljedično bi udruženje moralo odgoditi kup natjecanja, koje bi se igralo u junu ili u najgorem slučaju, u avgustu – ovaj scenarij, naravno, ovisi od bezbroj faktora, od kojih je najbitnije smirivanje situacije s koronavirusom.

Treći se scenarij također odnosi na situaciju koja se čini gotovo nemogućom. Talijanski nogometni savez definitivno bi završio sezonu u Serie A, ne bi bilo prvaka za sezonu 2019./20., a trenutni poredak na ljestvici gledao bi se prilikom dodjele europskih ulaznica. Očekuje se da će Savez zadržati svih 20 klubova  u Serie A, s tim da će dva kluba iz Serie B biti u eliti, čime bi Serie A imala 22 momčadi u novoj sezoni.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!