NaslovnicaVijestiŠest igrača kojih se Jose Mourinho planira riješiti ove zime

Šest igrača kojih se Jose Mourinho planira riješiti ove zime

Prema pisanjima engleskih medija, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho već se počeo pripremati sa sljedeću sezonu, te da je odustao od borbe za titulu, unatoč tome što uporno govori kako to nije istina.

Šestorica koja napuštaju United

Njegov najveći rival za titulu Manchester City trenutno ima čak 11 bodova prednosti u Premier ligi, te su šanse da će ih ‘Crveni vragovi’ stići vrlo male, posebno nakon poraza na Old Traffordu.

Šestorica koja napuštaju United

Manchester Evening News navodi kako su već poznata imena šestorice igrača Uniteda na koje Jose Mourinho više ne računa, te će klub napustiti u zimskom prelaznom roku.

Prema pisanju novina, prva dvojica na čijem odlasku Mourinho već radi su Henrikh Mkhitaryan i Luke Shaw, koji više nisu u dobrim odnosima sa portugalskim stručnjakom. U posljednjih nekoliko tjedana, armenski reprezentativac uopšte nije dobijao poziv za utakmice, dok je Shaw nastupio u samo dvije utakmice ove sezone u svim takmičenjima.

Sljedeća dvojica koja će napustiti Old Trafford početkom sljedećeg mjeseca su mladi engleski reprezentativci Axel Tuanzebe i James Wilson, koji će po svemu sudeći otići na posudbe u druge premierligaše. Wilson za prvi tim Manchester Uniteda nije nastupio već više od dvije godine, a što se tiče Tuanzebea, ni za njega nema mjesta s obzirom da Mourinho ima veliki broj centralnih defanzivaca u klubu.

Posljednja dvojica kojima se bliži kraj u dresu ‘Crvenih vragova’ su bekovi Daley Blind i Matteo Darmian. Obojica su svestrani i mogu igrati na više pozicija, ali su ukupno počeli tek pet utakmica od prve minute u Premier ligi ove sezone.

Još uvijek nisu poznate zamjene koje će Mourinho za njih dovesti, ali se špekuliše kako su glavne mete lijevi bek Tottenham Hotspura Danny Rose, koji bi mogao koštati čak 50 miliona funti, te zvijezda Arsenala Mesut Ozil koji bi koštao znatno manje, s obzirom da mu ugovor ističe sljedećeg ljeta, te da Arsenal želi bar nešto dobiti od njegove prodaje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!