NaslovnicaVijestiSetien: Ne igramo dobro, Griezmann prva opcija za centarfora

Setien: Ne igramo dobro, Griezmann prva opcija za centarfora

Novi trener Barcelone Quique Setien nije zadovoljan igrom njegovog tima u prve dvije utakmice na klupi, a zbog ozljede Luisa Suareza moraće da potraži drugo rješenje na poziciji centarfora.

Trener Barcelone nije najzadovoljniji kako igra njegov tim jer su Granadu savladali samo 1:0, dok su protiv niželigaške Ibize slavili 2:1 u Kupu kralja, i to nakon preokreta i gola u četvrtom minutu sudačke nadoknade. Setien je komentarisao i činjenicu da je ozlijeđen Luis Suarez i da Barcelona mora da nađe alternativu na poziciji “devetke”.

[SRETNI PETAK] Otvori račun i uzmi 100€ bonusa dobrodošlice

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!


“Već sam rekao poslije utakmice na Ibizi da ne igramo dobro. Moramo da se unaprijedimo, falilo nam je golova protiv Granade ali smo uradili mnogo stvari i srećni smo zbog toga. Barcelona je veliki tim i uvijek mora da ide na pobjedu. Neke stvari poput ozljeda ne možemo da kontrolišemo, ali moramo na pobjedu. Griezmann je opcija da igra “devetku”, nemamo pravog igrača na toj poziciji, a on je alternativa. Suigrači su ga odlično hranili dodavanjima i pronalazili su ga”.

“Moramo da radimo da usadimo koncepte u igrače. Moramo da bolje čitamo te koncepte. Problem je što svi rade za sebe i šta jedan radi u odnosu sa drugima. Ta koordinacija je važna kako bi sve bilo tečno. Veoma je važno imati kontrolu, jer ako je gubiš onda ćeš izgubiti”, kazao je Setien dodavši da nije mnogo još uvek promenio stil Barce i da i dalje traje prilagođavanje.

“Nisam ništa promijenio, razvijali smo neke planove za utakmicu. Upoznajem igrače i srećan sam i zadovoljan kako se stvari odvijaju. Stvari koje su bile loše su bile loše zbog objektivnih razloga. Nije lako shvatiti igrače, nije lako ni njima da shvate šta mi želimo jer zavise i od suigrača. Jasno je da će nam pobjede pomoći i mislim da smo na pravom putu”, rekao je Setien.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!