NaslovnicaVijestiSetien: Ni u jednom trenutku mi to nije palo na pamet

Setien: Ni u jednom trenutku mi to nije palo na pamet

Trener Barce Quique Setien rekao je na konferenciji za medije pred uzvrat sa Napolijem kako ne razmišlja o svojoj sudbini na klupi Barce, te da je fokusiran isključivo na pripremu utakmice.

Barcelona ima i dalje priliku da dođe do trofeja u užasnoj sezoni u kojoj ih je Real pretekao u La Ligi i odnio im titulu. Pozicija trenera Quiqea Setiena je bila pod velikim znakom pitanja, a na kraju mu je ipak pruženo povjerenje i pored veoma loše igre Katalonaca.

Barca ima 1:1 sa Napolijem iz prvog susreta i svi očekuju da je to presudan duel za Setiena na klupi katalonskog kluba.

“Nije mi uopšte palo na pamet ni u jednom trenutku da mi je ta utakmica posljednja u Barceloni. Moramo da se pripremamo kao da ćemo nastaviti”, rekao je Setien pred uzvratni susret sa Napolijem.

On je poručio da se tim regenerirao poslije nekoliko tjedana pauze i da je bilo dovoljno vremena da se pripremi utakmica sa italijanskom ekipom.

“O svemu smo mislili, dugo razmišljamo šta je najbolja opcija. Napoli može da nam naškodi kada ima loptu jer dobro kombinuju. Do gola u prvoj utakmici su došli poslije minut i po dodavanja. Napredovali su mnogo kada imaju posjed. Disciplinovani su. Mi moramo da dobro čitamo trenurke utakmice, i kada imamo loptu, i kada je nemamo. Da se branimo kada moramo. Ako budemo zadržavali loptu, onda će oni imati manje šanse da daju gol”, rekao je Setien.

“Barca nije izgubila indentitet, slušali smo sve o filozofiji, o DNK Barcelone, a druga stvar je ukus svakog trenera. Od kada sam došao pokušavam da donesem nešto što shvatam da je Barcelona. Uspjeli smo u tome. Zadovoljni smo nekim dijelovima igre”.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!