NaslovnicaVijestiShanghai SIPG poslao nevjerovatnu ponudu za Aubameyanga

Shanghai SIPG poslao nevjerovatnu ponudu za Aubameyanga

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang je, po pisanju njemačkih medija, posljednji u nizu koji bi mogao uskoro otići u Kinu, tačnije u Shanghai SIPG.

Shanghai SIPG poslao nevjerovatnu ponudu za Aubameyanga

U posljednjih par mjeseci taj potez su napravili Carlos Tevez, Oscar i Axel Witsel, koji su dobili ogromne plate za igranje u kineskoj Superligi. Prije njih, u Kinu su otišli i Demba Ba, Papiss Cisse, Ramires, Pelle, Paulinho, Hulk i Alex Teixeira, a Aubameyang bi se mogao naći sljedeći na listi svih tih igrača.

Brzonogi gabonski reprezentativac, koji je povezivan sa Real Madridom, dobio je ponudu od čak 800000 eura sedmično, čime bi postao najplaćeniji nogometaš na svijetu. Pored toga, Borussia bi kao odštetu dobila rekordnih 150 miliona eura.

Shanghai je već nedavno u svoje redove doveo Oscara iz Chelseaja za također velike novce, ali odlazak Aubameyanga u Kinu bi ga učinio najskupljim i najbolje plaćenim nogometašem svih vremena.

Pored Oscara, u timu Shanghai SIPG-a su Hulk i Elkesen, a u klubu se nadaju završavanju na boljoj poziciji nego prošle sezone, kad su bili treći.

Pierre-Emerick Aubameyang briljira i ove sezone, postigao je 20 golova u 22 odigrane utakmice u svim takmičenjima, postiže skoro gol po utakmici, te je trenutno vodeći strijelac u Bundesligi sa 16 postignutih golova.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!