NaslovnicaVijesti"Simeone nas je natjerao da vjerujemo u prolaz!"

“Simeone nas je natjerao da vjerujemo u prolaz!”

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka sinoć su se na Vicente Calderonu sastali Atletico Madrid i PSV. Baš kao i u prvoj utakmici odigranoj u Holandiji nismo vidjeli pogodak iz igre, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Igrači obje momčadi su bili vrlo precizni, ali na kraju je ipak Atletico prošao dalje ukupnim rezultatom 8:7.

Simeone nas je natjerao da vjerujemo!

Odlučujući penal za domaće je postigao je iskusni Juanfran i tako donio veliku radost navijačima Atletico Madrida, a nakon utakmice je izjavio da je trener Diego Simeone natjerao igrače da vjeruju u pobjedu nad timom iz Eindhovena.

“Bilo je veoma napeto do samog kraja i veoma sam sretan kada sam vidio kako su navijači stali iza nas. Mi smo vjerovali u pobjedu i naš trener nas je uvjerio da možemo proći. Natjerao nas je da vjerujemo uoči penala. Srce i duša su naša glavna odliku”, istakao je Juanfran.

“Ispadanje prošle godine je bilo kao srčani udar. Ne bi to preživjeli i ove godine. Bila je teška utakmica, ali bili smo hladnokrvni s bijele tačke. Ne želim sada da izvučemo neku špansku ekipu u nastavku takmičenja. Koga god da dobijemo, biće težak protivnik”, izjavio je Juanfran.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Fernando Torres je bio vrlo sretan zbog pobjede i prolaska u četvrtfinale, ali je također pohvalio protivnika na sjajnoj utakmici.

“Morate im čestitati. Odigrali su fantastičnu utakmicu. Jako teško smo stvarali šanse jer su bili nevjeovatno organizirani. Njihov golman je bio igrač utakmice.Jako smo sretni i uzbuđeni što smo izborili prolaz dalje. Sve je manje ekipa u natjecanju i sada idu one najveće utakmice”, poručio je Torres.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!