NaslovnicaVijestiSimeone otkrio kako planira zaustaviti Messija na sutrašnjoj utakmici

Simeone otkrio kako planira zaustaviti Messija na sutrašnjoj utakmici

Trener Atletico Madrida Diego Simeone izjavio je kako nema strategiju za zaustavljanje zvijezde Barcelone Lionela Messija, ali je dodao kako njegovi napadači, kao što su Antoine Griezmann i Diego Costa, također mogu impresionirati u nedjelju na Camp Nouu.

Simeone o zaustavljanju Messija

‘Jorgandžije’ su u sjajnoj formi u posljednjih nekoliko tjedana, te su smanjile zaostatak za Kataloncima na samo pet bodova. Messi je u četvrtak postigao gol iz slobodnog udarca na gostovanju kod Las Palmasa, gdje je njegov tim upisao remi (1-1), a Argentincu je to bio ukupno 31. gol u svim takmičenjima ove sezone.

Simeone je na press konferenciji pred sutrašnji derbi u La Ligi priznao da je nemoguće sastaviti plan za zaustavljanje njegovog sunarodnjaka. Ipak, priznao je kako će njegov tim pokušati kontrolirati utakmicu kako bi ograničili utjecaj Lionela Messija.

“Messi je u izvanrednoj formi”, rekao je Simeone, te nastavio: “Ne postoje strategije koje mogu kontrolirati nešto što je nemoguće. Mnoge stvari se mogu dogoditi tokom utakmice. Morat ćemo igrati onako kako vjerujemo da im možemo naštetiti.”

Na pitanje da li njegov tim ima realne šanse za osvajanje La Lige ove sezone, Simeone je rekao kako je vrlo mali broj timova uspijevao završiti ispred Barcelone i Real Madrida u posljednjih nekoliko godina, iako je to njegovim ‘ratnicima’ uspjelo u sezoni 2013/14.

“Nije nemoguće osvojiti La Ligu, iako je u posljednjih 14 godina, pored nas, samo Villarreal osvajao. Nije nemoguće, jer smo to već učinili, ali je vrlo teško. Želimo ostati u utrci do posljednjih pet utakmica u ligi, ukoliko nam to uspije, imat ćemo veliku šansu.”

[su_no1forfootball]

Zvijezda madridskog kluba Antoine Griezmann postigao je 20 golova za sada u sezoni, uključujući hat-trick u pobjedi protiv Seville rezultatom 5-2 prošlog vikenda, te sva četiri gola u pobjedi protiv Leganesa u srijedu (4-0). Upitan da li je francuski reprezentativac na istom nivou kao Messi i Cristiano Ronaldo, Simeone je podsjetio kako njegov početak sezone nije bio tako dobar.

“Griezmann je izvanredan igrač kada je u ovakvoj formi i jedan je od najboljih na svijetu. Ne računajući prvih nekoliko mjeseci na početku sezone, on je bio dosljedan. Ipak, teško je ostati u takvoj formi. Messi i Ronaldo se ne umore od postizanja golova, osvajanja trofeja i to bi trebao biti cilj onih koji žele biti poput njih.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!