NaslovnicaVijestiSin legendarnog nogometaša debitirao za PSG!

Sin legendarnog nogometaša debitirao za PSG!

Sin legendarnog nogometaša, nekadašnjeg osvajača Zlatne lopte, debitirao je jučer za Paris Saint-Germain u 28. kolu francuske Ligue 1!

Trener Parižana Unai Emery kombinovao je sastav u današnjem meču, a u prvom poluvremenu tim iz glavnog grada napravio je veliki broj prilika koje na kraju nisu krunisane pogotkom.

Ipak, ono što nisu uradili u prvih 45 minuta, igrači PSG-a uradili su već u drugoj minuti drugog poluvremena. Draxler je asistirao Di Mariji, a Argentinac rutinski matira Zelaznyja za vodstvo od 1:0.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Konačnih 2:0 postavio je mladi Nkunku u 77. minuti kada je lijepo pogodio nakon centaršuta Danija Alvesa s desne strane.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, a ovom pobjedom PSG je ostao na 14 bodova razlike u odnosu na Monaco. Ipak, današnju utakmicu obilježio je debi mladog nogometaša, sina nogometne legende.

Svi ljubitelji nogometa znaju za legendarnog Georgea Weaha, bivšeg nogometaša Monaca, PSG-a, Chelseaja i Milana, osvajača Zlatne lopte France Footballa (Ballon d’Or) 1995. godine, odnedavno i predsjednika Liberije.

Transfer glasine: United pronašao zamjenu za De Geu, Sane spreman napustiti City, Arsenal pokazao interes za reprezentativca Hrvatske

Povratak u reprezentaciju Švedske?! Evo šta o tome kaže Ibrahimović!

Njegov sin Timothy Weah, koji je nedavno napunio 18. godina, po prvi put se našao u kombinaciji za seniorsku momčad, te je upisao i svoj prvi nastup, ušavši u igru u 78. minutu umjesto Lo Celsa, pri rezultatu 2:o za PSG.

Mladi nogometaš imao je i jednu obećavajuću šansu duboko u sudačkoj nadoknadi, kada mu je domaći čuvar mreže odbranio udarac.

Weah junior rođen je u New Yorku, gdje je jedno vrijeme igrao u u mlađim kategorijama New York Red Bullsa, da bi se preselio u podmladak PSG-a, za koji nastupa od 2014. godine.

[su_no1forfootball]

Prošlog ljeta potpisao je profesionalni ugovor sa klubom sa Parka prinčeva, a igrao je za U17 reprezentaciju SAD-a, kao i za mlađe kategorije.

Zaigrao je na U17 Svjetskom prvenstvu u Indiji prošle godine, gdje je u prvoj utakmici nokaut faze protiv Paragvaja postigao hat-trick. Ima mogućnost da igra i za nacionalne timove Francuske, Jamajke i Liberije, ali izabrao je SAD, te po njegovim riječima, to “uopšte nije bila teška odluka”.

U sljedećem meču Parižane očekujeu uzvgdje je jedno vrijeme igrao u u mlađim kategorijama New York Red Bullsa, da bi se preselio u podmladak PSG-a, za koji nasruratni meč osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, a u ovom meču Kraljevski klub slavio je rezultatom 3:1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!