NaslovnicaVijestiSin Požežanke i Osječanina - Heroj Australije

Sin Požežanke i Osječanina – Heroj Australije

mile hrvat

Mile Jedinak, 33-ogodišnji veznjak Aston Ville novi je nacionalni idol u Australiji nakon što je postigao hat-trick u utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Hondurasa gdje je Australija slavila rezultatom 3-1. Posebno je to drago čuti svima u Hrvatskoj gdje se još uvijek slavi pobjeda nad Grčkom i plasman na prvenstvo u Rusiji. U ovom trenutku imaju još jedan razlog za slavlje jer je Michael ‘Mile’ Jedinak, sin Požežanke i Osječanina, postao heroj Australije.

Pred 75.000 ljudi u Australiji Jedinak je postigao tri gola za svoju nacionalnu vrstu. Stručnjak za prekide jedan je gol postigao iz slobodnog udarca, a druga dva bili su golove s bijele točke.

mile jedinak

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

SIN POŽEŽANKE I OSJEČANINA

Australski Hrvat – Mile rođen je u Camperdownu koji je samo par kilometara udaljen od Sydneyja, ali njegova majka Katica rođena je Požežanka dok je otac Ivan rođeni Osječanin. Mile je svoju karijeru krenuo u Australiji gdje nogomet nije nacionalni sport iako je relativno popularan. Već s 14 godina Mile dolazi u Hrvatsku u nadi da će ovdje razviti karijeru. Prva stepenica ovdje bio mu je Varteks i tu je to i stalo. Jedinak nije dobio previše prilike u mladim uzrastima Varteksa pa se odlučio vratiti u Australiju.

Nekoliko godina kasnije vraća se u Europu, ponovno u nadi da će njegova karijera krenuti nabolje. Prvo dolazi u Tursku. Njegov prvi klub u Turskoj bio je Genclerbirligi, a nakon toga i Antalyaspor, pa povratak u Genclerbirligi. U Turskoj je Jedinak igrao poprilično dobar nogomet, a to je zamijetio iz Crystal Palace koji ga je doveo još 2011. godine. Nakon 5 provedenih sezona u Crystal Palacu Jedinak prelazi u redove Aston Ville za 5 milijuna eura.

Danas kao iskusni 33-ogodišnjak Mile Jedinak je kapetan svoje reprezentacije. Nije to prvi slučaj da Australija u svojim redovima ima Hrvata. Dapače, u utakmici protiv Hondurasa sudjelovali su još dvojica – Tomi Jurić i Matthew Jurman. Zanimljivo, prije 11 godina Australija je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj igrala u skupini protiv reprezentacije Hrvatske i tada je u momčadi Australije bilo čak 7 igrača hrvatskog podrijetla.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!