NaslovnicaVijestiSiniša Mihajlović nakon utakmice sa Juventusom: "Nismo zaslužili poraz"

Siniša Mihajlović nakon utakmice sa Juventusom: “Nismo zaslužili poraz”

Milan je poražen na svom San Siru od Juventusa sa 1-2 u derbiju 32. kola italijanske Serie A. Milan je u ovom meču bio oslabljen, jer su bili lišeni usluga Andrea Bertolaccija koji zbog suspenzije nije mogao nastupiti u ovoj utakmici, no uprkos tome Milan je pružio odličnu partiju i dao dobar otpor Juventusu koji juriša na titulu.

Siniša Mihajlović

Iako je Milan poveo u 18. minuti golom Alexa na asistenciju Marija Balotellija, nisu mogli doći do pobjede. Izjednačio je Mario Mandžukić u 27. minuti susreta kada mu je asistirao Alvaro Morata. Konačan rezultat postavio je Paul Pogba u 65. minuti utakmice postigavši gol za 1-2.

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri, koji je nedavno dobio pohvale od legende Milana, Andriyja Schevchenka čestitao je milanskom timu na sjajnoj predstavi.

“Moram čestitati Milanu jer su odigrali odlično, a nedostajalo im je sreće da svladaju Buffona. Čestitam i svojim igračima koji su napravili jedan dodatni iskorak. U određenim smo trenucima mogli biti bolji, ali bila je ovo teška utakmica. Nikada nije jednostavno igrati na San Siru. Očigledno je da svaka momčad koja dobije 21 od 22 utakmice radni nešto izvanredno,” rekao je nakon pobjede Juventusa u Milanu Massimiliano Allegri.

Trener Milana, Siniša Mihajlović kojem se drma funkcija trenera rekao je da njegova ekipa nije zaslužila poraz.

“Rezultat je taj koji me ljuti jer nismo zaslužili izgubiti. Od svojih igrača nisam mogao tražiti ništa više. Milan ima svojih nedostataka, istina je, ali ove sezone smo prečesto bili nesretni.”, rekao je Siniša Mihajlović.

[su_sportingbet]

Mihajlović je pohvalio Marija Balotellija koji je dobio priliku od prve minute da u napadu igra sa Carlosom Baccom.

“Mario je imao težak početak, ali je sakupio samopouzdanja. On i Carlos Bacca su danas napravili sjajan prljavi posao, prisilili su igrače Juventusa da se fokusiraju samo na duge lopte. Ponavljam, nismo trebali izgubiti, nakon utakmice sam pričao i s Allegrijem, i on kaže da je trebalo završiti remijem.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!