NaslovnicaVijestiSir Alex o Liverpoolu: "Kada vidim kako igraju, srećan sam što sam...

Sir Alex o Liverpoolu: “Kada vidim kako igraju, srećan sam što sam se povukao!”

Legendarni Sir Alex Ferguson bio je pun riječi hvale za Kloppa i njegove Redse pred veliki derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda na Anfieldu, a kada ikona rivala i najtrofejniji britanski menadžer o vama govori u superlativu, to ima veliku težinu.

Komentarišući predstojeći najveći derbi engleskog nogometa čuveni škotski stručnjak dao je podršku svom nekadašnjem igraču Ole Gunnaru Solskjaeru, ali i odao priznanje rivalu, koji je angažovanjem Jurgena Kloppa počeo da se vraća na staze stare slave.

Manchester United je trenutno na prvom mjestu Premier lige, prvi put otkako je Ferguson otišao u zasluženu mirovinu. Sir Alex se povukao 2013. godine kad je na Old Trafford donio 20. naslov prvaka Engleske i ispunio jedan od ciljeva kad je sjeo na klupu “Crvenih vragova” davne 1986. – preuzeo je od Liverpoola primat u engleskom nogometu.

Redsi sa Anfielda su dugo bili dominatan klub na Otoku sa 18 naslova. Kad je Ferguson došao na Old Trafford, United je imao samo sedam naslova prvaka. Ali prije nego što je otišao u mirovinu osvojio je 13 i prestigao najvaćeg rivala za dva naslova.

Liverpool je tek prošle seozne, poslije tačno 30 godina, uspio da vrati šampionski pehar na Anfield. Ferguson je tada čestitao svom velikom rivalu i sunarodnjaku Kennyju Dalglishu, a odao priznanje Jurgenu Kloppu. Sir Alex kaže da je Nijemac stvorio od Liverpoola fenomenalan tim. To je rekao na šaljiv način:

“Hvala Bogu da sam se povukao, jer kada sam vidio igre Liverpoola u posljednje dvije sezone – fenomenalno!“, prenijeli su engleski mediji riječi Alexa Fergusona.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!