NaslovnicaVijestiSjajna gesta igrača Dortmunda u vrijeme krize zbog koronavirusa!

Sjajna gesta igrača Dortmunda u vrijeme krize zbog koronavirusa!

U vrijeme sveopšte krize zbog pandemije koronavirusa, Borussia Dortmund, odnosno njeni nogometaši napravili su sjajnu gestu, koju će, nadamo se, slijediti i ostali europski klubovi!

sjajna gesta igrača Dortmunda

Njemački mediji objavili su da su se igrači “milionera” odrekli 20% svojih primanja i na taj način omogućili rukovodstvu kluba novac za isplatu plata svih zaposlenih.

Dok klubovi u Njemačkoj razmatraju povratak nogometnim obavezama, stanovništvo strijepi za svoja radna mjesta, pošto su širom zemlje firme počele sa otpuštanjem radnika kao posljedica pandemije koronavirusa.

Jedni od rijetkih koji u trenutnoj situaciji ne moraju da brinu za posao jesu zaposleni u Borussiji iz Dortmunda i to ne zahvaljujući sjajnom finansijskom stanju “milionera”, koji su kao i svi klubovi u Europi u velikim gubicima, već sjajnom potezu nogometaša, koji su pristali na smanjenje zarade.

Njemački mediji objavili su da su se igrači Borussije odrekli 20% svojih zarada i taj novac će poslužiti klubu da isplate plate svih zaposlenih. Nogometaši su ovim potezom uštedjeli ogroman novac klubu, koji je obavijestio 850 zaposlenih da niko neće dobiti otkaz dok traje pandemija koronavirusa. Navodno, ovaj potez bi mogli slijediti i u minhenskom Bayernu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!