NaslovnicaVijestiSjajna gesta Mesuta Ozila: Iz svog džepa će plaćati maskotu Arsenala!

Sjajna gesta Mesuta Ozila: Iz svog džepa će plaćati maskotu Arsenala!

Odluka kluba sa Emiratesa da se riješi klupske maskote Gunnersaurusa, izazvala je burne reakcije među navijačima Arsenala, a oglasio se i Mesut Ozil.

Samo dan pošto je Gunnersaurus, maskota Arsenala privremeno dobio otkaz, oglasio se Mesut Ozil. As Gunnersa izjavio je da će dok god bude na Emiratesa iz svog džepa plaćati Jerryja Quya, čovjeka koji je od 1993. godine bio obučen u maskotu.

Čelnici Arsenala odlučili su se za mjere štednje zbog teške ekonomske situacije izazvane pandemijom koronavirusa. U sklopu toga su odlučili da otpuste 55 ljudi, dok je Quy privremeno otpušten. Utakmice Premier lige se igraju pred praznim tribinama, te je procijenjeno da nema potrebe za Gunnersaurusom, jer nema koga da zabavlja.

“Poznato vam je da je naša lojalna maskota ispod čijeg lika se krio Quy dobila otkaz poslije 27 godina. Odlučio sam da mu dok sam ja u Arsenalu od svojih prihoda isplaćujem punu platu. Nadam se da će nastaviti da radi svoj posao, koji toliko voli”, napisao je Ozil.

Navijači Arsenala bili su ogorčeni zbog poteza uprave, jer je istog dana kada je otpušten Gunnersaurus, zbog rezanja financijskih troškova, doveden je Thomas Partey iz Atletico Madrida za 45 miliona funti. Ostaje da se vidi kako će uprava Gunnersa reagovati na ovaj gest Ozila i da li će odmah vratiti Gunnersaurusa na posao.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!