NaslovnicaVijestiSKANDAL NA POMOLU? Novinar koji je glasao za Messija priznao kako su...

SKANDAL NA POMOLU? Novinar koji je glasao za Messija priznao kako su mu glasovi pogrešno upisani!

Sinoć je prekinuta desetogodišnja dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda kada je u pitanju Zlatna lopta, koja je ove godine otišla u ruke zvijezde Real Madrida i reprezentativca Hrvatske Luke Modrića. Konkurencija je ove godine bila jako velika, a nema sumnje kako je Modrić zaslužio ovu nagradu, nakon što je već prethodno proglašavan najboljim igračem Svjetskog prvenstva, najboljim igračem Europe, te najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e.

Skandal u glasanju za Zlatnu loptu

Međutim, ono što je sinoć iznenadilo cijelu nogometnu javnost je Messijeva pozicija u izboru. Naime, Argentinac je završio na razočaravajućem petom mjestu, što je njegov najgori učinak još od davne 2006. godine i početka njegove karijere, kada je bio 20. Za Zlatnu loptu su, kao i uvijek, glasali kapiteni reprezentacija, izbornici, te odabrani novinari. Svake godine budemo svjedoci nekih zaista nevjerovatnih glasova, a ove godine nije bilo ništa drugačije. Na primjer, novinar Grenade je najviše bodova dao Sergiju Agueru, te na svoju listu od pet igrača nije uvrstio niti jednog od francuskih igrača koji su osvojili Svjetsko prvenstvo.

S druge strane, ponovo su se pojavile i kontroverze, s obzirom da je novinar iz Trinidad i Tobaga Lasana Liburd, javno priznao kako su njegovi glasovi pogrešno upisani. Prema podacima koji su objavljeni, on je najviše bodova dao Antoineu Griezmannu, a zatim Mohamedu Salahu, Cristianu Ronaldu, Luki Modriću, te Lionelu Messiju. Međutim, kako on kaže, to je potpuno netočno. On je na svom službenom twitter profilu napisao kako su njegovi glasovi upisani pogrešnim redoslijedom, te da je na prvo mjesto stavio Messija, a ne Griezmanna.

Naime, napisao je: “Moji glasovi za najboljeg igrača svijeta su trebali biti zabilježeni ovako: Messi, Modrić, Ronaldo, Salah, Griezmann. Glasao sam za ovu prestižnu nagradu godinama bez ikakvih problema, ne znam što je sada pošlo po zlu. Međutim, imam dokaz o svojim glasovima.”

Iako je on kasnije dodao kako je vjerovatno u pitanju ljudska greška, te da je kontaktirao France football povodom ovoga, mnogi ljubitelji nogometa su uputili optužbe na račun popularnog magazina, zapitavši se koliko su još ovakvih grešaka napravili.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!