NaslovnicaVijestiSkandal trese Italiju: Nogometaš Genoe optužen za namještanje utakmica

Skandal trese Italiju: Nogometaš Genoe optužen za namještanje utakmica

Nogometaš Genoe i reprezentativac Italije, Armando Izzo optužen je za namještanje utakmica ako je vjerovati medijima u Italiji koji o ovom skandalu pišu proteklih dana. 25-godišnji štoper se trenutno nalazi pod istragom, a prijeti mu kazna od šest godina suspenzije i 20.000 eura.

namještanje utakmica

Njega se tereti da je učestvovao u namještanju utakmica dok je igrao za Avellino u Serie A u svibnju 2014. godine. Utakmica koja se nalazi pod povećalom jeste poraz od Modene -10, te pobjeda protiv Reggine 3-0. Pored Izza, optuženi su još i dva igrača koja su tada nstupala za Avellino, a to su Francesco Millesi i Luca Pini.

Optuženi se nada da će istina izaći na vidjelo, a optužbu za namještanje smatra kao težak udarac.

“Nisam očekivao ovako težak udarac. Ovo je noćna mora i bojim se da ću izgubiti sve. Razgovarao sam i s izbornikom, svi mi daju podršku, istina će izaći na vidjelo”, poručio je Izza.

Talijanski nogometi savez traži gore pomenutu kaznu, a presuda bi trebala biti u narednim mjesecima, pišu mediji u Italiji.

Izzo je prije Avellina igrao i za Napoli i to u periodu od 2011. do 2012. godine gdje je i rođen. Za reprezentaciju Italije je debitovao na utakmicama kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Lihtenštajna i prijateljske utakmice protiv Njemačke.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!