NaslovnicaVijestiSkandal u Ajaxu: Suspendiran direktor zbog trgovine povlaštenim informacijama

Skandal u Ajaxu: Suspendiran direktor zbog trgovine povlaštenim informacijama

Nizozemski gigant Ajax suočava se s izuzetno turbulentnim vremenima nakon što je Nadzorni odbor odlučio suspendirati i trajno prekinuti suradnju s Alexom Kroesom, dugogodišnjim direktorom i predsjednikom Upravnog odbora kluba. Ova odluka još treba biti potvrđena na skupštini dioničara, no već sada je jasno da je klub pogodio veliki skandal.

Ovaj potez dolazi nakon otkrića da je Kroes trgovao povlaštenim informacijama. Navodno je kupio preko 17.000 dionica Ajaxa sedam dana prije nego što je objavljeno njegovo imenovanje na ključnu poziciju u klubu. Ovakvo postupanje označeno je kao jasan znak trgovine povlaštenim informacijama, što je u suprotnosti s etičkim načelima i zakonskim regulativama.

Izvanklupski pravni savjet zatražen je od strane Nadzornog odbora Ajaxa kako bi se dalje istražile pravne posljedice ovog slučaja. Predsjednik Nadzornog odbora, Michael van Praag, izrazio je duboku zabrinutost zbog situacije te naglasio da postupci Alexa Kroesa nisu u skladu s vrijednostima i standardima koje Ajax promiče.

Ubrzo će biti održana vanredna skupština dioničara kluba na kojoj će se razmatrati daljnji koraci, uključujući i razrješenje Kroesa s pozicije u klubu, što je propisano statutom.

Nakon što je vijest o suspendiranju objavljena, Kroes je izdao izjavu u kojoj tvrdi da je sve dionice kupio sam te da nije kriv. “Prošlog tjedna su me neki mediji pitali o dionicama Ajaxa koje posjedujem. Moram naglasiti da sam sve sam kupio, a ne dobio kao dio mogućih povlastica vezanih uz moj rad u klubu”, istaknuo je Kroes.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!