NaslovnicaVijestiSKANDAL U NIGERIJI! Tražili su od mene novac kako bi zaigrao na...

SKANDAL U NIGERIJI! Tražili su od mene novac kako bi zaigrao na SP 2014. godine!

Bivši igrač nigerijske nogometne reprezentacije Chinedu Obasi napisao je na društvenim medijima da je morao platiti mito da želio igrati na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, što naravno on nije učinio.

Chinedu Obasi

Tridesettrogodišnji Obasi, trenutno je slobodan agent nakon što je u siječnju napustio švedski AIK, posljednji je put igrao za Nigeriju 2011. godine, a u Njemačkoj je igrao, između ostalih, za Schalke i Hoffenheim.

“Trebao sam biti na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Igrao sam za Schalke u Ligi prvaka i sve je bilo u redu. Na kraju sezone dobio sam pozivnicu da se pripremim za prijateljske utakmice u Južnoj Africi”, rekao je i dodao: “Dva dana prije nego što je objavljena lista igrača, oni su tražili novac od mene kako bi bio izabrani u tim.”

LUDILO! Da li nas na ljeto čeka prava transfer ludnica? Juventus bi mogao prodati Ronalda

Obasi je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i igrao je na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Jedan od pomoćnika nigerijske reprezentacije prije šest godina, Valere Houdonou, tvrdio je da Obasi jednostavno nije bio dovoljno dobar za nadmetanje s Peterom Odemwingijem i Ahmedom Musom.

“Pitanje je koga bih mogao izbaciti od pozvanih nogometaša”, rekao je Houdonou, napominjući da je Obasi bio pozvan na pripreme baš kao i svi potencijalni predstavnici. “Trenerski štab želio je zaista najbolje igrače odvesti u Brazil”, dodao je, zaključujući da Obasi jednostavno nije bio na popisu jer nikoga nije mogao “istjerati” s njega.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!