NaslovnicaVijestiSKAUTI NISU POTREBNI: Francuski klub pronašao novog napadača zahvaljujući Football Manageru!

SKAUTI NISU POTREBNI: Francuski klub pronašao novog napadača zahvaljujući Football Manageru!

Klub iz četvrtog ranga francuskog nogometa iskoristio je najbolji mogući ‘alat’ za pronalazak novog igrača, a riječ je o nogometnoj simulaciji Football Manager, igri koju su svi ljubitelji nogometa barem jednom u životu igrali.

Francuski klub doveo igrača zahvaljujući Football Manageru

U pitanju je Bergerac Perigord, koji se takmiči u francuskoj nacionalnoj grupi 2. Četveroligaš je bio u potrazi za novim napadačem, ali ga nisu uspjeli pronaći, sve dok predsjednikov najmlađi sin svom ocu nije predložio jednog igrača koji je bio bez kluba.

Cristhophe Fauvel je u intervjuu za Foot Amateur rekao: “Moj najmlađi sin je veliki ljubitelj Football Managera i uporno mi je govorio kako je Nicolas Maurice-Belay uvijek slobodan igrač.” Klub je zatim stupio u kontakt sa njegovim agentom i ubrzo postigao dogovor, te ga doveo do kraja sezone. S obzirom da ima preko 300 nastupa u prvoj ligi, gdje je nosio dres klubova kao što su Monaco, Sochaux i Bordeaux, njegov dolazak je pravi ‘jackpot’ za Perigord.

Football Manager se posljednjih godina sve češće koristi u profesionalnom nogometu i u sportskim medijima za razna poređenja i analize igrača, s obzirom da je najrealističnija nogometna igra koja postoji. U intervjuu iz 2013. godine, u vrijeme kada je trenirao Dagbladet, trenutni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je otkrio kako je igrao FM dok je nastupao za ‘Crvene vragove’ u igračkoj karijeri, te da mu je ova igra pomogla da napreduje kao trener.

Tom prilikom je rekao: “Dok sam nosio dres Uniteda, opuštao sam se igrajući Football Manager. To je fantastična igra, uz nju sam naučio mnogo toga o nogometu. Naučio sam dosta o igračima, posebno mladim talentima. Igra predstavlja stvarni život, i pokazuje koji mladi talenti bi se mogli razviti u vrhunske igrače. Kreatori su napravili nevjerovatna istraživanja. Dok sam ju igrao razmišljao sam isto kao i sada što razmišljam kao trener, želim davati mladima priliku, vidjeti kako napreduju. U igri možete kliknuti nekoliko tipki i dobiti dodatnih par miliona da dovedete igrača, ali nikad nisam uživao u tome. Mnogi od mojih igrača igraju FIFA-u i Football Manager, mislim da im to pomaže da bolje shvate nogomet.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!