NaslovnicaVijestiSky Italia: Džeko se dogovorio sa novim klubom!

Sky Italia: Džeko se dogovorio sa novim klubom!

Sky Sports Italia prenosi da je Edin Džeko dogovorio detalje oko prelaska u novi klub! Kako stvari stoje, sve su prilike da će bh. napadač napustiti Olimpico nakon četiri godine.

Tridesettrogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je dogovorio uslove suradnje sa ekipom iz Milana, navodi isti izvor.

Džeko ima ugovor sa Romom do 30. juna 2020. godine, a transfermarkt procenjuje da mu je tržišna vrijednost 23 miliona eura.

Iskusni napadač je 2015. iz Manchester Cityja došao na posudbu u klub iz Rima, koji ga je sljedećeg ljeta otkupio. Ove sezone postigao je 14 golova i imao osam asistencija u 39 utakmica u dresu Vučice.

Džeko je karijeru počeo u Željezničaru, a potom je igrao za Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg i Manchester City.

S obzirom na to da je uputna budućnost Maura Icardija u klubu sa Giuseppe Meazze, te da je zbog odbijanja da produži ugovor jedno vrijeme bio van ekipe, Nerazzurrima je prioritet pojačanje u napadu, a kako stvari stoje, prvi izbor je Džeko.

Svakako, veliki plus je to što je Džeko već četiri godine u Serie A, tako da ne bi trebalo da ima problema sa privikavanjem na novu sredinu.

Prema navodima italijanskih medija, na klupi Intera od sledeće sezone trebalo bi da sjedi Antonio Conte.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!