NaslovnicaVijesti"Slučaj" Ognjen Vranješ: Oglasili se i BH Fanaticosi

“Slučaj” Ognjen Vranješ: Oglasili se i BH Fanaticosi

Ognjen Vranješ je prethodne godine punio stupce medija, i to uglavnom zbog kontroverznih postupaka van terena – što zbog afere sa Jelenom Karleušom, što zbog sporne tetovaže i izjave, a sve zajedno ga je koštalo mjesta u reprezentaciji. Međutim, novi selektor BiH Dušan Bajević nagovijestio je da bi se Vranješ mogao vratiti u nacionalni tim.

BH Fanaticosi, skupina najvatrenijih navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine, reagovala je na informaciju da bi se Ognjen Vranješ mogao vratiti u redove fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oni su svoj stav izrazili fotografijom na kojoj je prekrižen lik ovog defanzivca, bivšeg reprezentativca – sa porukom:

“Ognjen Vranješ – Persona Non Grata”. U potpisu fotografije stoji “Naš stav je jasan”.

Ognjena Vranješa iz reprezentacije BiH odstranio je bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, 19. februara 2019. godine.

“Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju”, istakao je Prosinečki tada.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!