NaslovnicaVijestiSLUŽBENE POSTAVE: Guardiola ostavio zvijezdu na klupi, Ronaldo i Mandžo predvode Juve!

SLUŽBENE POSTAVE: Guardiola ostavio zvijezdu na klupi, Ronaldo i Mandžo predvode Juve!

Večeras su na rasporedu naredne dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a snage će odmjeriti Atletico Madrid i Juventus, te Schalke i Manchester City. Manchester City u ovaj susret ulazi kao veliki favorit, a ‘Građani’ su u sjajnoj formi u posljednje vrijeme.

Guardiola ostavio Sanea na klupi

Tim Pepa Guardiole je osramotio Chelsea pobijedivši ih rezultatom 6-0 u Premier ligi, nakon čega je uslijedila i utakmica FA Kupa protiv niželigaša Newport Countyja (4-1), u kojoj je Guardiola odmorio neke od ključnih igrača.

S druge strane, Schalke igra razočaravajuće ove sezone u Bundesligi, ali čelnici kluba i dalje vjeruju mladom treneru Domenicu Tadescu. Večerašnji domaćin je nedavno pretrpio poraz na gostovanju kod Bayerna, kada je rezultat bio 3-1, a zatim i odigrao neriješeno protiv Freiburga, te se nalazi na 14. mjestu.

Iako je Nijemac na utakmici protiv Newporta postigao gol, te bio jedan od najboljih na terenu, Guardiola je odlučio Leroya Sanea večeras ostaviti na klupi za rezervne igrače. Od prve minute susret će započeti Ederson, Walker, Laporte, Otamendi, Fernandinho, Gundogan, De Bruyne, Silva, Bernardo Silva, Sterling i Aguero, dok u redovima domaćina startaju Fahrmann, Caligiuri, Bruma, Sané, Nastasić, Oczipka, Serdar, McKennie, Bentaleb, Mendyl i Uth.

Na drugoj utakmici nema većih iznenađenja kada su u pitanju izbori Simeonea i Allegrija. Za Atletico Madrid će nastupiti Oblak, Luis, Godin, Gimenez, Juanfran, Rodri, Thomas, Saul, Koke, Griezmann i Costa, dok za Juventus Szczesny, De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanić, Bentancur, Matuidi, Dybala, Cristiano Ronaldo i Mandžukić.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!