NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Barcelona dovela novo pojačanje za 30 miliona eura

SLUŽBENO: Barcelona dovela novo pojačanje za 30 miliona eura

Barcelona je na svojoj službenoj stranici potvrdila kako je postigla dogovor sa Gremijom u vezi transfera mladog brazilskog veznjaka Arthura Mela, koji se već nekoliko mjeseci povezuje sa prelaskom na Camp Nou, a cijena će iznositi 30 miliona eura, plus devet miliona eura u raznim varijablama i bonusima.

Barcelona dovela Arthura

U izvješću stoji: “FC Barcelona i brazilski klub Gremio de Porto Alegre su postigli dogovor o transferu Arthura Henriquea Ramosa de Oliveire Mela.”

Međutim, uprkos tome što je njegov transfer dogovoren, još uvijek nije sigurno da li će Brazilac stići u Barcelonu sljedećeg ljeta, s obzirom da je katalonski klub dostigao limit neeuropskih igrača, koji iznosi tri. U klubu su već Yerry Mina, Philippe Coutinho i Paulinho. Ipak, Coutinho je navodno podnio zahtjev za dobijanje portuglaskog državljanstva preko svoje supruge, ali još uvijek se ne zna koliko bi to moglo potrajati.

Arthur je član brazilske U20 reprezentacije, a za Gremio je odigrao ukupno 51 utakmicu otkako je zaigrao u prvom timu 2016. godine. Osvojio je titulu prvaka Libertadores Kupa, Kupa Brazila, te Recopa Sudamericane, te mnogi smatraju kako će dobiti poziv izbornika Titea za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

[su_no1forfootball]

Barcelona je ove sezone dovela veliki broj pojačanja. U klub su stigli Ousmane Dembele, Paulinho, Philippe Coutinho, Nelson Semedo, Yerry Mina, te Gerard Deulofeu, koji je klub ponovo napustio ove zime. Katalonci su sinoć slavili na gostovanju kod Malage rezultatom 2-0, a golove su postigli Luis Suarez i Philippe Coutinho. Tako su stigli do 72. osvojenog boda u sezoni, dok drugoplasirani Atletico Madrid ima 11 bodova manje, ali i odigranu utakmicu manje. S druge strane, njihov najveći rival Real Madrid ima samo 57 osvojenih bodova.

Tim Ernesta Valverdea u srijedu očekuje težak zadatak. Na Camp Nou u okviru uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka će gostovati Conteov Chelsea, a rezultat u prvoj utakmici odigranoj na Stamford Bridgeu je glasio 1-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!