NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Bayern Munchen kompletirao transfer švedske zvijezde

SLUŽBENO: Bayern Munchen kompletirao transfer švedske zvijezde

Na službenoj stranici njemačkog prvaka Bayern Munchena danas je potvrđeno kako u klub stiže talentirani Šveđanin Alex Timossi Andersson iz Helsingborgsa.

Bayern Munchen kompletirao transfer švedske zvijezde

16-godišnjak će na Allianz Arenu stići u ljeto 2019. godine, a detalji ugovora i transfera još uvijek nisu poznati.

Ovo je prvo pojačanje Juppa Heynckesa koji se nedavno vratio na klupu Bavaraca, nakon što je njegov prethodnik Carlo Ancelotti dobio otkaz.

Helsingborgs je trenutno šestoplasirani u drugoj švedskoj ligi. Mladi Andersson igra na poziciji desnog krila, a može igrati i u samom vrhu napada.

[su_no1forfootball]

On je postigao dva gola u šesnaest nastupa ove sezone, a također je nastupio i za mlađe selekcije reprezentacije. Za U15 reprezentaciju Švedske je postigao šest golova u četiri nastupa, dok je za U16 reprezentaciju postigao dva gola u sedam nastupa.

Bayern Munchen je trenutno na drugom mjestu u Bundesligi, iza vodeće Borussije Dortmund, dok je također drugi i u svojoj grupi u Ligi prvaka, gdje je na prvom mjestu Paris Saint-Germain.

Bavarci su u utorak slavili protiv RB Leipziga u kupu nakon penala, te će ponovo igrati protiv njih sutra u okviru 10. kola Bundeslige.

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!