NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Bivši igrač Dortmunda u St. Etienneu

SLUŽBENO: Bivši igrač Dortmunda u St. Etienneu

Bivši igrač Dortmunda, Neven Subotić pronašao je novi klub, pošto se preselio u francusku Ligue 1, u St. Etienne.

Neven Subotić, poslije deset godina, napustio Borussiju iz Dortmunda i pojačao St. Etienne.

Subotić je u francuski klub otišao kao slobodan igrač, pošto je Borussia, u znak zahvalnosti, raskinula s njim ugovor kako bi pronašao novi klub bez prepreke. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

[su_bet365_app]

Subotić, nekadašnji reprezentativac Srbije, odigrao je 265 utakmica za Dortmund i postigao 19 golova. Činio je obrambeni bedem s Matsom Hummelsom, u sjajnim danima Dortmunda pod vodstvom Jürgena Kloppa.

On se rastao sa Borussijom iz Dortmunda, koja ga je ljeta 2008. dovela iz Mainza i u čijem dresu je ostvario brojne uspjehe. Osvojio je dva naslova prvaka Bundeslige i jedan Kup, a 2013. je bio starter u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna (1:2).

Transfer glasine: Real nudi dvojicu nogometaša plus novac za De Geu, veznjak Juventusa napušta klub, Pastore se vraća u Italiju

SRCEPARAJUĆE PISMO ZA MKHITARYANA: Navijači Uniteda poslali pismo koje je rasplakalo mnoge

Visoki štoper u posljednje vrijeme je zbog raznih povreda često odsustvovao sa terena.

Ove sezone je odigrao samo tri utakmice Bundeslige i jednu u Ligi prvaka, a slično je bilo i u sezoni 2016/17, kada je tek odlaskom u Koln na posudbu došao do prilike da ponovo zaigra na visokom nivou.

Rođen je u Banjaluci, ali se kao dječak preselio u Njemačku, a zatim u SAD, gdje je i počeo da se bavi nogometom.

Njegov novi klub trenutno zauzima 16. mjesto u konkurenciji 20 klubova Ligue 1 sa bodom više od Lillea koji je prvi u zoni ispadanja.

Subotiću se za devet godina “službe”, golove i proslave zahvalila Borussia iz Dortmunda na svom Twitter nalogu.

Za Srbiju je odigrao 36 utakmica, postigao dva gola, bio sudionik Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, ali se iz osobnih razloga povukao iz reprezentacije 2013. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!