NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Blanc napustio PSG, već poznat njegov nasljednik!

SLUŽBENO: Blanc napustio PSG, već poznat njegov nasljednik!

Iz francuskog prvaka Paris Saint Germaina su potvrdili da je Lauren Blanc napustio klub sporazumnim raskidom ugovora.

Blanc napustio PSG

Blanc je na klupi PSG-a u posljednje dvije sezone osvajao sve što je mogao u Francuskoj, ali ispadanja u četvrtfinalima Lige prvaka u posljednje tri sezone su ga skupo koštala.

Službeno priopćenje na stranici klupa glasi: “Pregovori su završeni 27. juna u pristojnoj atmosferi. Ovaj sporazum, donesen uz obostranu saglasnost, čuva interese obje strane.”

“Pomoćni trener Jean-Louis Gasset i glavni fizioterapeut Philippe Lambert također napuštaju klub kao dio sporazuma.”

“Klub želi krenuti u novom smjeru sa novim trenerom prvog tima, te se zahvaljuje Laurentu Blancu i njegovom osoblju na svom radu ostvarenom tokom posljednje tri godine. Tokom te tri godine u klubu, Lauren Blanc je osvojio 11 trofeja, te je ostavio značajan trag u velikoj povijesti Paris Saint Germaina.”

Izvršni direktor kluba Nasser Al-Khelaifi lično se zahvalio Blancu, te dodao da se veseli novom poglavlju u klubu.

“Pred ulazak u novo poglavlje u razvoju ovog kluba, želio bih se zahvaliti Laurentu Blancu na svemu što je postigao u posljednje tri godine, kako u načinu igre tima, tako i u rezultatima. Želim mu sve najbolje u budućim izazovima.”

Kako izvještava Goal, njegov nasljednik je već poznat, a to je Unai Emery koji je također sporazumno raskinuo ugovor sa Sevillom prije nekoliko dana, a uskoro se očekuje i potvrda njegovog dolaska na Park prinčeva.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!