NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea!

SLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea!

Borussia Dortmund je danas kompletirala transfer krilnog igrača Dynamo Kieva Andreya Yarmolenka.

Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea

Nakon što je u petak potvrđeno da je Ousmane Dembele otišao u Barcelonu za čak 105 miliona eura, klub iz Dortmunda je za njegovu zamjenu platio samo 25 miliona eura.

Kako je objavljeno na službenoj stranici kluba, Yarmolenko je potpisao četverogodišnji ugovor, a nosit će dres sa brojem devet, koji je prošle sezone nosio turski reprezentativac Emre Mor.

“Andrey je igrač kojeg smo pratili drugo vremena i koji je igrao na vrhunskom nivou, kako u klubu, tako i u reprezentaciji Ukrajine”, rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

27-godišnjak je bio na radaru nekoliko europskih velikana u posljednjih par sezona, u kojima je impresionirao u dresu ukrajinskog tima.

Krilni igrač je postigao 137 golova u 339 utakmica u svim takmičenjima u dresu Dynama, a za reprezentaciju je postigao 29 golova.

“Vrlo sam zahvalan što je Dynamo Kiev omogućio da odem u veliki europski klub. Radit ću naporno u Borussiji kako bih ispunio ciljeve, to je ono što uvijek radim.”

[su_cashout]

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!