NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Emmanuel Adebayor potpisao za novi klub

SLUŽBENO: Emmanuel Adebayor potpisao za novi klub

Bivši napadač Tottenhama i Arsenala, Emmanuel Adebayor, konačno je pronašao novi klub. Togoanac je danas prošao liječnički pregled u turskom Istanbul Basaksehiru, te potpisao ugovor.

Emmanuel Adebayor potpisao za Istanbul Basaksehir

On je bez kluba još od prošlog ljeta kada je istekao kratkoročni ugovor sa Crystal Palaceom, ali sada je pronašao novi izazov. 32-godišnjak je u karijeri igrao za klubove kao što su Arsenal, Manchester City, Real Madrid i Tottenham Hotspur.

Iz Istanbula su potvrdili da je Adebayor uspješno prošao liječnički pregled, te da je njegov transfer u klub kompletiran.

Togoanac je postigao samo jedan gol u 12 premierligaških nastupa u dresu Crystal Palacea prošle sezone, a nije uspio postići gol u tri kup utakmice prije nego što je napustio klub. Od tada je nastavio trenirat i čekati na pravu ponudu, te se konačno poslije više od sedam mjeseci vraća nogometu.

Istanbul Basaksehir je trenutno drugoplasirani u turskom prvenstvu, te zaostaje samo dva boda za vodećim Bešiktašom. Tokom većeg dijela sezone su bili vodeći, ali su porazom od Fenerbahčea izgubili prvu poziciju.

Priliku da postigne prvi gol u dresu novog kluba Emmanuel Adebayor će imati za dvije sedmice, 12. januara, kada će Basaksehir gostovati Kasimpasi.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!