NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Enzo Maresca je novi trener Chelseaja

SLUŽBENO: Enzo Maresca je novi trener Chelseaja

Enzo Maresca (44), talijanski stručnjak koji je bio ključan u povratku Leicester Cityja u Premier ligu, sada će preuzeti kormilo Chelseaja kao novi trener. Ova informacija procurila je prije nekoliko dana putem engleskih medija, a sada je službeno potvrđena od strane kluba na njihovim web stranicama. Maresca će službeno stupiti na dužnost 1. srpnja te je potpisao petogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja za još jednu godinu, što je opcija koju je klub zadržao.

Chelseajevi sportski direktori, Laurence Stewart i Paul Winstanley, izrazili su zadovoljstvo što mogu pozdraviti Enza u Chelsea. Istaknuli su kako se Maresca već dokazao kao izvrstan trener koji postiže impresivne rezultate kombinirajući uzbudljiv i prepoznatljiv stil. Njegov dojam na njih bio je izuzetno pozitivan tijekom razgovora koji su prethodili njegovom imenovanju. Njegove ambicije i radna etika usklađene su s vrijednostima kluba, te se s nestrpljenjem raduju budućoj suradnji.

Maresca je ovom prilikom izjavio: “Pridružiti se Chelseaju, jednom od najvećih klubova na svijetu, san je svakog trenera. Zato sam toliko uzbuđen zbog ove prilike. Veselim se što ću raditi s vrlo talentiranom grupom igrača i osoblja na razvoju momčadi koja nastavlja tradiciju uspjeha kluba i čini naše navijače ponosnima.”

Do prošle godine, Enzo je obnašao dužnost pomoćnika Pepa Guardiole u engleskom prvaku Manchester Cityju. Prošle sezone preuzeo je Leicester, odmah ga vratio u Premier ligu nakon što je klub ispao prije 12 mjeseci. Kao bivši veznjak koji je nosio dresove Juventus, Seville i Olympiacosa, postat će četvrti stalni trener angažiran otkako su Todd Boehly i njegov konzorcij investitora BlueCo preuzeli londonski klub.

Prije njega, na klupi Chelseaja su bili Thomas Tuchel, Graham Potter i Mauricio Pochettino. Argentinac Pochettino je klub sa Stamford Bridgea, s kojim je završio na šestom mjestu u prvenstvu, napustio nakon samo godinu dana.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!