NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Filippo Inzaghi imenovan trenerom još jednog talijanskog kluba

SLUŽBENO: Filippo Inzaghi imenovan trenerom još jednog talijanskog kluba

Talijanski klub Venezia danas je potvrdio da je Filippo Inzaghi imenovan novim trenerom, a tu funkciju će preuzeti prvog jula.

Filippo Inzaghi imenovan trenerom

Legendarni napadač stiže na klupu talijanskog trećeligaša nakon godinu dana bez posla, otkako je dobio otkaz u AC Milanu prošle godine.

42-godišnjak je proveo 18 mjeseci na klupi kluba u kojem je proveo većinu svoje igračke karijere, a onda je početkom prošlog ljeta dobio otkaz nakon razočaravajuće sezone.

No, unatoč lošem startu u trenerskoj karijeri, čini se da se Inzaghi ne namjerava predati. Prihvatio je ponudu Venezije, u kojoj će biti predstavljen u srijedu.

Venezia je kroz svoju povijest prošla kroz tri stečaja, zbog kojih je nekoliko puta bila primorana mijenjati ime. Posljednji put je ime kluba promijenjeno prošle godine kada je klub ušao u Seriju D.

Ove sezone su uspjeli završiti na prvoj poziciji sa 90 osvojenih bodova iz 38 utakmica, te se tako promovisati u talijanski treći rang, Lega pro. Povodom tog uspjeha, čelnici kluba su odlučili na mjesto trenera dovesti legendu talijanskog i svjetskog nogometa, Filippa Inzaghija.

Bivši talijanski reprezentativac karijeru je počeo u Piacenzi 1991. godine, iz koje je 1995. stigao u Parmu u kojoj se zadržao samo jednu sezonu. Zatim je na kraju sezone prešao u Atalantu, da bi ponovo godinu dana kasnije promijenio klub i stigao u Juventus 1997. godine.

Unatoč vrlo dobrom omjeru postignutih golova i odigranih utakmica u dresu Bianconera (89 – 165), Juventus ga je ipak 2001. godine odlučio pustiti da pređe za oko 17 miliona funti u velikog rivala AC Milan, u kojem se Inzaghi zadržao do kraja karijere.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!