NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Igrač Lazija suspendovan na 20 dana zbog rasističkih uvreda

SLUŽBENO: Igrač Lazija suspendovan na 20 dana zbog rasističkih uvreda

Igrač Lazija i reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić dobio je zabranu igranja od 20 dana zbog rasističke uvrede igrača AS Rome Antonija Rudigera.

Igrač Lazija suspendovan na 20 dana zbog rasističkih uvreda

Pred derbi Della Capitale koji se igrao na Olimpicu ranije ovog mjeseca, veznjak Lazija izazvao je burnu reakciju talijanskih medija i javnosti zbog izjava upućenih na račun njemačkog reprezentativca.

Kako izvještava Football Italia, on je izjavio: “Rudiger nas je provocirao prije utakmice, a prije dvije godine je prodavao čarape u Stuttgartu. Sada se ponaša kao da je fenomen. To nije njegova krivica, već greška onih koji su oko njega. Nisu ga naučili pristojnosti i dobrim manirima.”

Na poluvremenu derbija Lulić je odbio da se izvini Rudigeru, no iz Lazija su odlučili intervenisati u njegovo ime u pokušaju da donekle smire situaciju, te je veznjak dobio zabranu igranja od 3 sedmice.

30-godišnjak će u tom periodu propustiti jednu utakmicu zbog svoje nepromišljenosti. Senad Lulić je ove sezone propustio samo jednu utakmicu Lazija u Seriji A, a postigao je dva gola u 17 odigranih utakmica.

Lazio se trenutno nalazi na visokoj četvrtoj poziciji u ligi, te ima 34 osvojena boda nakon 18 odigranih utakmica, dok je Roma druga sa četiri boda više iz isto toliko odigranih utakmica.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!