NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz PSG-a otkrili koga dovode do kraja januara

SLUŽBENO: Iz PSG-a otkrili koga dovode do kraja januara

 

Trener Paris Saint Germaina Unai Emery potvrdio je da njegov klub planira dovesti još jednog napadača do kraja mjeseca, kako bi stvorili konkurenciju Edinsonu Cavaniju.

PSG dovodi napadača

Parižani su, otkako je otišao Zlatan Ibrahimović u Manchester United prošlog ljeta, proveli polusezonu sa samo jednim igračem u vrhu napada, Urugvajcem Cavanijem.

Ipak, on igra u sjajnoj formi, te je trenutno vodeći strijelac u ligama petice sa 17 postignutih golova, no francuski prvak i dalje ima namjeru dovesti još jednog napadača do kraja zimskog prelaznog roka.

Sportski direktor Patrick Kluivert ranije ovog mjeseca je potvrdio da PSG želi dovesti jedno pojačanje, a sada je to potvrdio i trener kluba Unai Emery.

Bivši trener Seville je objasnio da traži napadača koji je dovoljno dobar da predstavlja odgovarajuću konkurenciju Cavaniju: “Moje riječi se ne mijenjaju, u klubu su svi saglasni. Ukoliko se na transfer marketu ponudi igrač koji može napredovati, mi smo otvoreni za dogovor. Potrebna nam je konkurencija, dva igrača po poziciji. Nastupi igrača se poboljšavaju konkurencijom.”

Paris Saint Germain je već početkom ovog mjeseca iz Wolfsburga doveo velikog njemačkog talenta Juliana Draxlera. Klub se trenutno nalazi na trećem mjestu u ligi sa 45 osvojenih bodova iz 21 odigrane utakmice, te za vodećom Nicom zaostaje jedan bod, dok Monaco, koji ima također 35 bodova ima utakmicu manje.

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!