NaslovnicaVijestiSlužbeno: Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Službeno: Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Ono o čemu se špekulisalo i pisalo u svim svijetskim medijima proteklih sedmica, danas je dobilo i službenu potvrdu. Ezequiel Lavezzi je potpisao ugovor sa kineskim klubom Hebei China Fortune, te tako postao još jedan u nizu sjajnih igrača koji su otišli u daleku Aziju.

Službeno Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Hebei je tako kompletirao jedan od najvećih transfera u svojoj historiji i svakako doveo veliko pojačanje za klub. Dojučerašnji fudbaler Paris Saint-Germaina potpisao je ugovor na dvije godine po kojem će zaraditi vrtoglavih 38 miliona eura, dok su Parižani na ime obeštećenja dobili 6 miliona.

Inače, već ranije ove zime u ovaj kineski klub su stigli velika imena poput Stéphane Mbie, nekadašnjeg igrača Seville, i Gervinha, bivšeg fudbalera Arsenala i donedavno Rome. 

Hebei China Fortune je tek ove sezone ušao u najviši rang kineskog fudbala, ali očigledno je da čelni ljudi ovog kluba imaju visoke ambicije i ogroman budžet, s obzirom kakve su sve igrače već doveli i kakvu će ekipu imati na raspolaganju.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Lavezzi trenutno ima 31. godinu i sigurno da ne bi imao dovoljno prostora u ekipi PSG-a, te se može reći da je potpisivanjem ovako unosnog ugovora Argentinac napravio dobar potez.

Podsjetimo, Lavezzi je svoju igračku karijeru počeo u Estudiantes de La Plati, zatim je tri godine prove igrajući za San Lorenzo de Almagro, da bi nakon toga prešao u Evropu i to u ekipu Napolija. Od 2012. godine je bio član francuskog prvaka PSG-a.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!