NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Manchester City će ipak igrati Ligu prvaka sljedeće sezone - UEFA...

SLUŽBENO: Manchester City će ipak igrati Ligu prvaka sljedeće sezone – UEFA ukinula zabranu!

Dvogodišnja zabrana Manchester Cityja zbog kršenja UEFA-inih financijskih pravila fair playa ukinuta je u ponedjeljak ujutro od strane arbitražnog suda za sport.

Manchester City će ipak

U veljači je Cityu dodijeljena dvogodišnja zabrana igranja u Ligi prvaka i Europskoj ligi od strane europskog nogometnog saveza.

UEFA je tvrdila da ih je City ‘ozbiljno doveo u zabludu’ i prekršio Finansijski Fer play napuhavajući sponzorske prihode, optužbe koje su se prvi put pojavile u emailovima koji su procurili u njemačkom časopisu Der Spiegel 2018. godine.

Odluka znači da klub može nastaviti da igra na europskim natjecanjima, ali još uvijek im je izrečena kazna od 10 milijuna eura.

U presudi CAS-a demantirano je prikrivanje sredstava, gdje je objavljeno: “Manchester City nije prikrio vlasničko ulaganje kao sponzorski doprinos, ali nije uspio surađivati sa UEFA-om. Odluka CAS-a: Izuzeće iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e je ukinuto; ali kazna će biti smanjena na 10 milijuna eura.”

Mnogi će se pitati da li će se sada Finansijski fer plej moći nastaviti nakon što je City poništio zabranu bez previše obračuna na terenu i novčanu kaznu koju će njihovi vlasnici lako platiti.

City je još uvijek u ovosezonskoj Ligi prvaka, a vode protiv Real Madrida nakon prve utakmice osmine finala, međutim, prvobitna zabrana je značila da neće biti u ovom natjecanju sljedeće sezone, čak i ako je osvoje u 2020-oj.

Udarni učinak bio bi peto mjesto u Premier ligi u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje u Europi, što više nije slučaj. To znači da je bitka za najbolju četvorku otvorena, posebno nakon što su za vikend izgubili Chelsea i Leicester City.

Momčad Franka Lamparda trenutno ima 60 bodova, a Lisice imaju jedan bod iza njih na četvrtom, no Manchester United je samo bod dalje i danas igra protiv Southamptona, što smo previđali na našem forumu na kojem svakodnevno možete pronaći tipove i analize.

FORUM

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!