NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Napadač Seville na kraju mjeseca odlazi iz kluba

SLUŽBENO: Napadač Seville na kraju mjeseca odlazi iz kluba

Iz Seville su potvrdili da će Jose Antonio Reyes napustiti klub ovog ljeta nakon što mu istekne ugovor krajem mjeseca.

Napadač Seville na kraju mjeseca odlazi iz kluba Reyes

32-godišnji krilni igrač, koji može pokriti i centralnu napadačku poziciju, debitovao je za Sevillu sa samo 16 godina davne 1999. godine, te se smatra jednim od najboljih igrača ovog kluba u posljednjih nekoliko godina.

Reyes je kroz karijeru igrao u mnoštvu klubova, u Real Madridu, Atletico Madridu, Benfici i Arsenalu, ali kapiten se vratio u klub gdje je, uprkos odlasku iz kluba 2004. godine, i dalje miljenik navijača na Sanchez Pizjuan stadionu.

On je nedavno postavio rekord, kada je Sevilla osvojila Europa ligu nakon pobjede protiv Liverpoola u finalu, postavši prvi igrač koji je osvojio ovo takmičenje pet puta u svojoj karijeri.

Klub je, ipak, potvrdio na službenoj stranici da će Reyes otići iz kluba, za koji je odigrao 243 utakmice, te da će se u narednim tjednima održati i press konferencija na kojoj će dati svoju posljednju izjavu kao igrač Seville.

U Sevillinu akademiju Jose Antonio Reyes je stigao davne 1994. godine i nakon pet godina igranja za mlađe selekcije, konačno je dobio priliku zaigrati u prvom timu.

Nakon četiri godine igranja u prvom timu, Reyes je prešao u Arsenal 2004. godine, a poslije je igrao i za Real Madrid, Atletico Madrid i Benficu, prije nego što se vratio u klub 2012. godine. Ove sezone je odigrao ukupno 24 utakmice u La Ligi.

[su_bet_at_home_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!