NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Poznato ime nogometnog kluba za koji je potpisao Usain Bolt!

SLUŽBENO: Poznato ime nogometnog kluba za koji je potpisao Usain Bolt!

Poznato je ime nogometnog kluba za koji je potpisao Usain Bolt, legendarni atletičar i vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara.

Za njega u najmanju ruku može da se kaže da je vihorno pojačanje. Legendarni Usain Bolt (31), svjetski sprinterski rekorder, samo šest mjeseci otkako se oprostio od atletike, riješio je da započne fudbalsku karijeru i to u dresu južnoafričkog Mamelodi Sundownsa.

Jamajčanin je otkrio da je potpisao ugovor sa ovom klubom koji je trenutno vodeći tim prvenstva Južne Afrike.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama nikada nije krio da obožava nogomet i da želi kad-tad da se oproba i u najpopularnijem sportu. Ponosno je govorio da ima čak 12 ponuda klubova, a prošlog marta je bio na probi i u Borussiji iz Dortmunda.

Svoje usluge nudio je i Manchester Unitedu, čiji je veliki fan, kao i novom klubu Davida Beckhama – Miamiju. Međutim, prve profesionalne nogometne korake napraviće u Mamelodiju.

Transfer glasine: Ancelotti se vraća u Premier ligu, Barca dovodi zvijezdu Tottenhama, City i United se bore za nogometaša Reala

ZVANIČNO: Velike promjene u Ligi prvaka od sezone 2018/19!

Čuveni “munja” je sprinterice zamijenio kopačkama, biće jako zanimljivo gledati ga kad se zaleti na terenu za nogometnom loptom. Valjda neće da se smetne s uma i prebaci se na atletsku stazu…

Usain Bolt je svjetski rekorder na 100 i 200 metara, a u njegovoj riznici se nalazi osam zlatnih medalja sa Olimpijskih igara, 11 zlatnih, dve srebrne i jedna brončana medelja sa svjetskih prvenstava.

[su_no1forfootball]

Bolt trenutno drži svjetski rekord na 100 metara, koji iznosi 9,58 sekundi, i na 200 metara, koji iznosi 19,19 sekunda. Bolt je prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa 1984, koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.

Također je jedini koji je na trima uzastopnim Olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje na 100 i 200 m i u štafeti 4 × 100 m iako mu je naknadno oduzeto štafetno zlato iz 2008 (kao i svjetski rekord postavljen u toj utrci) zbog diskvalifikacije štafetnog kolege Neste Cartera, čiji je uzorak bio pozitivan na ponovljenom doping-testu devet godina kasnije. Bolt je i atletičar s najviše zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava u povijesti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!