NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Quique Setien novi je trener Barcelone!

SLUŽBENO: Quique Setien novi je trener Barcelone!

Ernesto Valverde je bivši trener Barcelone, što je danas službeno objavio i klub, a katalonski klub odabrao je i Valverdeovog nasljednika, a to je Quique Setien, dosadašnji trener Real Betisa.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u polufinalu španjolskog Superkupa od Atletico Madrida u Saudijskoj Arabiji, a navijači Blaugrane već duže vrijeme su željeli da vide leđa Valverdeu, kojeg će najviše pamtiti po šokantnom ispadanju od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka prošle sezone, te od Rome godinu ranije, i to oba puta nakon što su ispustili tri gola prednosti.

Službeno je objavljeno da je novi trener Barcelone je 61-godišnji Quique Setien, koji dolazi sa klupe Betisa. On je u La Ligi vodio Las Palmas i Betis, sa kojim je u sezoni 2017/18 osvojio 6. mjesto, savladavši Barcelonu na Camp Nou, Real Madrid na Santiago Bernabeu, te Atletico Madrid.

Želja čelnika Barce bila je da Xavi preuzme trenersku palicu, a legendarni bivši igrač najviše se spominjao kao Valverdeov nasljednik, no ipak je odbio ponudu Barcelone te odlučio da ostane na klupi Al-Sadda.

Iako su mnogi iznenađeni, pa i pomalo razočarani izborom kluba sa Camp Nou, razlog odabira Setiena je taj što se njegova trenerska filozofija najviše poklapa sa Barceloninom. Setien će debi na klupi Blaugrane imati na Camp Nou protiv Granade u nedjelju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!