NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: RB Leipzig doveo prvo pojačanje ove zime

SLUŽBENO: RB Leipzig doveo prvo pojačanje ove zime

Veliko iznenađenje u Bundesligi ove sezone, RB Leipzig doveo je prvo pojačanje ove zime. U klub je stigao francuski defanzivac Dayot Upamecano iz Salzburga.

18-godišnjak je ove sezone bio jedan od najvažnijih igrača u austrijskom klubu, a odlučio se za dolazak u Bundesligu. Leipzig se trenutno nalazi na drugom mjestu, te zaostaje samo tri boda iza vodećeg Bayern Munchena, iako igra tek svoju prvu sezonu u najvišem njemačkom rangu, nakon što su promociju ostvarili prošle godine.

Upamecano je potpisao ugovor do 2021. godine, a za njega su bili također zainteresovani i Arsenal i Manchester United, prema pisanju engleskog Daily Mirrora. ‘Crveni vragovi’ su interes za njega pokazivali u ljeto 2015. godine, još dok je tim vodio Louis van Gaal, ali do transfera nije došlo.

Defanzivac je ove sezone u austrijskoj Bundesligi odigrao 15 utakmica u kojima je upisao dvije asistencije, a također je odigrao i četiri utakmice u Europskoj ligi, te se smatra velikim talentom.

Ovim transferom je klub iz Leipziga nastavio tradiciju dovođenja mladih i jeftinih igrača, uprkos tome što je klub financijski jedan od najboljih u Njemačkoj, najviše zahvaljujući sponzoru i vlasniku, austrijskoj tvrtci Red Bull GmbH koja proizvodi popularno energetsko piće, na čiju inicijativu je klub i osnovan prije sedam godina.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!