NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: RB Leipzig doveo zamjenu za Nabyja Keitu za 20 miliona eura!

SLUŽBENO: RB Leipzig doveo zamjenu za Nabyja Keitu za 20 miliona eura!

RB Leipzig je kompletirao transfer veznjaka Bayer Leverkusena Kevina Kampla za oko 20 miliona eura.

RB Leipzig doveo zamjenu za Nabyja Keitu:

Slovenski reprezentativac sa klubom iz Leipziga je potpisao četverogodišnji ugovor, a nosit će dres sa brojem 44.

Otkako je stigao u Leverkusen iz Borussije Dortmund prije dvije godine, Kampl je odigrao ukupno 53 utakmice u Bundesligi, u kojima je postigao četiri gola i upisao četiri asistencije, te imao ukupno 1,435 uspješnih dodavanja.

[su_no1forfootball]

Prije Borussije Dortmund, Kampl je bio dio tima Red Bull Salzburga u periodu od 2012. do 2015., te igrao zajedno sa igračima kao što su Sadio Mane, Naby Keita i Jonathan Soriano.

25-godišnak je također skupio i 25 nastupa za reprezentaciju Slovenije, te postigao dva gola.

On u RB Leipzig dolazi po svemu sudeći kao dugoročna zamjena za Nabyja Keitu, koji će preći u Liverpool sljedećeg ljeta.

Njemački klub je, pored Slovenca, ovog ljeta doveo i Jean-Kévina Augustina iz Paris Saint Germaina za 13 miliona eura, Brumu iz Galatasaraya za 12,5 miliona eura, Konrada Laimera iz Red Bull Salzburga za 7 miliona eura, te Yvon Mvoga za 5 miliona eura.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_us_open]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!