SLUŽBENO: Revolucionarne promjene u Ligi prvaka od sljedeće sezone!

Krovna europska nogometna kuća – UEFA danas je i službeno potvrdila novitete u Ligi prvaka od sljedeće sezone. Noviteti o kojima se već neko vrijeme piše i nagađa od danas su potvrđene, a na snagu stupaju od ovog ljeta u okviru Lige prvaka i Europa lige.

Osim što je već otprije potvrđeno da se mijenja sustav kvalificiranja u Ligu prvaka u kojem će prva četiri kluba vodećih liga sada direktno ići u Ligu prvaka, a ne preko dodatnih kvalifikacija, sada je potvrđeno da će utakmice Lige prvaka kretati u novim terminima.

Tako ćemo sada utorkom i srijedom Ligu prvaka gledati od 18:55 do 22:45. Pojednostavljeno, utorkom i srijedom igrat će dvije utakmice, prvi termin bit će u 18:55, a drugi u 21:00. Takvi će termini biti samo u grupnoj fazi, ali zadnje kolo igrat će se u 21:00 kako bi svi igrali u isto vrijeme, da se smanji faktor kalkuliranja.

Utakmice zadnjeg kola grupne faze, utakmice osmine finala, četvrtine finala, polufinala i finala uvijek će kretati u 21:00 po našem vremenu. 

Novo pravilo također je i da će u finalima od sata biti 12 igrača na klupi, što je do sada bio slučaj samo u Italiji. Sjajna je to vijest za mnoge igrače koji su na granici između ‘klupe’ i ‘tribine’. Primjerice, Mateo Kovačić finale 2016. godine gledao je s tribina, no po novom pravilu 12 igrača moći će na klupu.

Još jedno itekako bitno pravilo za trenere jest uvođenje dodatne izmjene u produžecima. Tako će treneri u knock-out fazi moći kalkulirati sa izmjenama, moći će uvoditi svježe igrače, a neki od njih možda će se poslužiti i Van Gaalovim trikom sa ”golmanom za penale”.

Ove izmjene pozdravljaju mnogi treneri koji tvrde kako je sezona preduga i kako su utakmice od 120 minuta jako teške za igrače koji igraju svaki treći dan. Uvođenjem dodatne izmjene UEFA je olakšala život i trenerima i igračima, a uvođenjem novih termina uljepšat će mnoge utorke i srijede nogometnim fanaticima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.