NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Ronald Koeman doveo prvo pojačanje u Everton otkako je preuzeo klub

SLUŽBENO: Ronald Koeman doveo prvo pojačanje u Everton otkako je preuzeo klub

Everton je doveo prvo pojačanje otkako je Ronald Koeman preuzeo klupu ‘Karamela’, a to je mladi golman Chris Renshaw, koji je stigao iz engleskog četveroligaša Oldham Athletica.

Ronald Koeman doveo prvo pojačanje u Everton

Koeman je predstavljen novim trenerom prošle sedmice, te je tako naslijedio Roberta Martineza kojem je uručen otkaz.

Legendarni nizozemski nogometaš se odmah bacio na posao i krenuo u potragu za novim pojačanjima, a prvi u nizu je Renshaw.

Navijači Evertona možda i nisu očekivali ovakvo pojačanje, ali ipak 18-godišnjak je prvi koji stiže u klub ovog ljeta, a sa klubom sa Goodison Parka je potpisao trogodišnji ugovor. Engleski mediji ga opisuju kao obećavajućeg golmana, te mu predviđaju odličnu karijeru.

Iz kluba su potvrdili da će sljedeće sezone nastupiti u omladinskom timu.

“Stvarno sam uzbuđen zbog novog izazova”, rekao je Renshaw za službenu klupsku stranicu, te nastavio: “Poznat mi je podatak koliko je Evertonovih igrača prošlo kroz akademiju kluba. To mi se činilo privlačin, jer čini se da je to dobar put ka prvom timu.”

“Svaki put kad smo igrali prijateljske protiv Evertona, govorio sam da su stadion i objekti u njemu nevjerovatni. Ovo je korak naprijed i radujem mu se. Za mene je ovo godina razvoja, tako da se nadam da ću redovno igrati u U21 timu.”

Renshaw, koji je u Oldhamu od svoje jedanaeste godine, trenirao je par puta sa prvim timom prošle sezone i nekoliko puta ulazio sa klupe pod vodstvom bivšeg trenera Johna Sheridana.

[su_slovacka__engleska_netbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!