NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Zvijezda Manchester Uniteda potvrdila kako napušta klub!

SLUŽBENO: Zvijezda Manchester Uniteda potvrdila kako napušta klub!

Zvijezda i veznjak Manchester Uniteda Ander Herrera i službeno je potvrdio kako odlazi iz kluba na kraju ove sezone, nakon što mu istekne ugovor.

Herrera napušta Manchester United

29-godišnjak je na Old Trafford stigao iz Athletic Bilbaa 2014. godine i ukupno je od tada u crvenom dresu odigrao 189 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao 20 golova.

Herrera je sa ‘Crvenim vragovima’ osvojio FA Kup 2016. godine, nakon čega su uslijedili i EFL Kup i Europska liga 2017. godine, a imenovan je igračem sezone u sezoni 2016/17. Iako još nije potvrđeno, on će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Paris Saint-Germainu, koji ga prati već duže vrijeme.

U izvješću na službenom klupskom Twitter profilu Herrera je izjavio: “Crvena boja mi je u srcu, znao sam to od prvog puta kada sam zaigrao ovdje i obukao ovaj dres. Ovo je klub sa tisućama navijača koji poštuju i pamte sve igrače koji daju sve od sebe. Osjećao sam se ponosno kada su skandirali moje ime. Osjećao sam se ponosno kada su navijači odlučili kako sam i ja dio nevjerovatne povijesti ovog kluba.”

“Svaki put kad sam predstavljao ovaj klub, u svakoj utakmici, u pobjedama i porazima, čak i kada nisam mogao pomoći na terenu, znao sam koliko to mnogima znači. Sjećat ću se svake od gotovo 200 utakmica koliko sam odigrao u ovom dresu, jer igranje za najveći klub u Engleskoj je bila prava čast. Hvala vam za ovih pet nevjerovatnih godina.”

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!