NaslovnicaVijestiSmalling objasnio zašto ga Van Gaal zove Pele

Smalling objasnio zašto ga Van Gaal zove Pele

Smalling objasnio zašto ga Van Gaal zove Pele. Chris Smalling će uvijek biti poznat kao ‘Mike’ kod navijača Manchester Uniteda. Louis van Gaal je ako se sjećate na konferenciji za novinare nazvao Smallinga tim imenom, a zatim nastavio da to radi nekoliko sedmica kasnije.

Smalling objasnio zašto ga Van Gaal zove Pele

Svi smo se baš dobro nasmijali tome i kao rezultat toga, nadimak će sigurno ostati na Old Traffordu duže nego Holanđanin.

Međutim, prije nego što Van Gaal napusti Crvene đavole – možda ovog ljeta, a možda čak i u 2017. godini – izgleda da je odlučan da engleskom defanzivcu da novi nadimak… Pele.

Već neko vrijeme, bili smo zbunjeni zbog činjenice da Van Gaal uspoređuje Smallinga sa najvećim strijelcem nogometa ikada. Nismo sigurni ni da je Brazilska legenda previše oduševljena sa tom usporedbom.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Sada, na sreću, Smalling nam je rasčistio misteriju, objašnjavajući da je Van Gaal odlučio da ga zove ‘Pele’ nakon prilično izvanredno odrađenog treninga.

“Imao sam toliko različitih stvari, pa čak i sad kada dođem da vidim djecu bude ‘Hoću li te zvati Mike?’, tako da mislim da će taj nadimak ostati duže vremena”, rekao je Smalling.

Na pitanje o njegovom novom nadimku, on je rekao: “Da, to je mnogo bolji nadimak.”

“Igrali smo 11 na 11 (na treningu), dobio sam loptu, uradio par driblinga i postigao gol, a onda sam imao nekoliko odličnih dodavanja koje veznjaci često igraju. Dakle, odmah nakon završetka treninga je rekao, ‘Mislim da ću te sad zvati Pele’.”

“To je ljepše ime, iako mislim da moram uraditi još mnogo toga da bi se pomakao sa nadimka Mike.”

Dakle to je to navijači Manchester Uniteda. Misterija je riješena. Mislim da ćemo se i dalje zadržati na nadimku Mike.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!