NaslovnicaVijestiŠok za Azzurre: Perspektivni defanzivac odbio Italiju i prihvatio poziv Brazila

Šok za Azzurre: Perspektivni defanzivac odbio Italiju i prihvatio poziv Brazila

Italija je kroz historiju imala tradiciju brazilskih nogometaša koji su nosili njihov reprezentativni dres. Posljednji pokušaj nije uspio, igrač je ispred Italije odabrao rodni Brazil.

Talijanski selektor reprezentacije do 21 godine, Luigi Di Biagio pozvao je Luiza Felipea iz Lazia za nadolazeće utakmice protiv Hrvatske i Austrije. Branič kojem predviđaju veliku karijeru, koji je ove sezone odigrao 11 utakmica u Serie A, bio je počašćen pozivom, ali onda je dobro razmislio i odlučio da takvo nešto ne može uraditi te se odlučio za reprezentaciju Brazila.

CHELSEA ODBIO PONUDU REAL MADRIDA: Evo kako je Eden Hazard reagirao na to!

“Izabrao sam Selecao”, rekao je, između ostalog, nogometaš koji igra u Rimu od 2016. godine.

“Nogomet je prvenstveno stvar srca i emocija”, dodao je Luiz Felipe, koji odlučio da u budućnosti nastupa za Brazil, ali je suočen s nekoliko administrativnih prepreka od igranja za Selecao, koje bi u budućnosti trebale biti riješene.

Brazilci su tako uspjeli dobiti perpektivnog igrača nakon nekoliko gubitaka u prošlosti od igrača koji su se odlučili za Italiju. Thiago Motta, Jorginho, Eder samo su od nekih koji su u skorije vrijeme nastupali ili još uvijek nastupaju za Italiju.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!