NaslovnicaVijestiŠOK ZA BARCU: Suspendovat ćemo Camp Nou ukoliko navijači nastave to da...

ŠOK ZA BARCU: Suspendovat ćemo Camp Nou ukoliko navijači nastave to da rade!

Nakon reprezentativne pauze u Španiji je došlo do najozbiljnijih i najizravnijih prijetnji, koje su upućene Barceloni od strane nogometno saveza Španije. Oni su jasno i glasno rekli da će suspendovat stadion Camp Nou ukoliko navijači ovog kluba nastave sa navijanjem koje u sebi sadrži političke poruke oko ocijepljenja Katalonije.

Suspendovat ćemo Camp Nou

Javier Tebas, predsjednik španjolskog nogometnog saveza, se je u razgovoru za popularni časopis iz Madrida, Marcu, dotaknuo težnje za neovisnost, za kojim žudi Katalonija te također moguće suspenzije za Barcelonin stadion Camp Nou.

[su_bonus]

Tebas je zaprijetio kako će ukoliko se incident ponovi u narednim kolima La Lige struktura i vodstvo saveza biti primorana da suspenduje stadion ili u naboljem slučaju da Barcelona domaće utakmice igra bez publike. Kako je on rekao, nije u pitanju samo Katalonija, nego i uvrede na račun drugih oblasti u Španiji.

>> U klub stiže besplatno: Real Madrid dovodi novog golmana!

“Uzvike u kojima se spominje otcijepljenej Ktalonije ne možemo kazniti ili zabraniti. Na taj način oni ne krše nikakva prava. Ali ako u svom navijanju omalovažavaju Španiju, mi ćemo morati poduzeti odgovarajuće sankcije. Sljedeći put kad čujemo povike “Puta Espana” nećemo oklijevati i lako možemo suspendirati Camp Nou “, rekao je Tebas.

Puta Espana u prevodi znači “Španija je kurva” a Tebas je rekao kako će on lično sankcionisati klub ukoliko se sličan ili isti incident ponovi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!