NaslovnicaVijestiU klub stiže besplatno: Real Madrid dovodi novog golmana!

U klub stiže besplatno: Real Madrid dovodi novog golmana!

Prema pisanju madridskih novina AS, Real Madrid planira dovesti golmana Athletic Bilbaa Kepu Arrizabalaga kao slobodnog igrača na kraju sezone.

Real Madrid dovodi Arrizabalagu

Kepa je u stigao u Bilbao davne 2004. godine, kada je imao samo deset godina. Prošao je sve omladinske pogone baskijskog kluba, a priliku u prvom timu je dobio prošle sezone pod vodstvom trenutnog trenera Barcelone Ernesta Valverdea.

Ubrzo je postao i prvi izbor za tu poziciju, izborivši se pored dugogodišnjeg golmana Athletic Bilbaa Gorke Iraizoza, te Iaga Herrerina.

Međutim, 23-godišnjak je trenutno nezadovoljan u klubu. Njegov ugovor ističe sljedećg ljeta, a njegov agent je odbio potvrditi špekulacije kako će Kepa potpisati novi ugovor.

Real Madrid dovodi Arrizabalagu?

Los Blancosi pomno prate situaciju i spremni su mu ponuditi veliku plaću ukoliko se odluči na dolazak na Santiago Bernabeu nakon što mu istekne ugovor sljedećeg ljeta. Čini se da na Santiago Bernabeuu više ne vjeruju uslugama Keylora Navasa, koji u posljednje vrijeme ima velikih problema sa povredama, te Kostarikanca žele što prije zamijeniti.

Španjolski prvak se već duže vrijeme povezuje sa dovođenjem zvijezde Manchester Uniteda Davida de Gee, te zvijezde AC Milana Gianluigija Donnarumme, ali s obzirom da ‘Crveni vragovi’ i Rossoneri traže ogromnu odštetu za jedne od najboljih pojedinaca u timu, ‘kraljevi’ su se okrenuli dovođenju Kepe Arrizabalage.

[su_oglas]

On je bio jedna od zvijezda na prošlom U21 Europskom prvenstvu, gdje je pomogao svojoj reprezentaciji da stigne do finala tog takmičenja. U finalu ih je savladala Njemačka minimalnim rezultatom 1-0, a jedini gol na utakmici je postigao Mitchell Weiser.

Također je bio pozivan za kvalifikacijske i prijateljske utakmice Španjolske reprezentacije ispred legendarnog Ikera Casillasa, te Sergija Rica, a za ‘Crvenu furiju’ je debitovao u pobjedi protiv Kostarike rezultatom 5-0 prošle subote.

Ukupno je u dresu Athletic Bilbaa ove sezone odigrao deset ligaških utakmica, te primio čak 15 golova. Ukupno je u dresu Athletic Bilbaa ove sezone odigrao deset ligaških utakmica, te primio čak 15 golova. Baskijci su trenutno na razočaravajućem 15. mjestu u La Ligi, sa samo 11 osvojenih bodova nakon isto toliko odigranih kola. Sutra, u okviru 12. kola, na svom terenu će dočekati Villarreal.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!