NaslovnicaVijestiŠOK ZA NAVIJAČE ARSENALA: Jedna od najvećih zvijezda nagovijestila odlazak!

ŠOK ZA NAVIJAČE ARSENALA: Jedna od najvećih zvijezda nagovijestila odlazak!

Veznjak Arsenala i reprezentativac Urugvaja Lucas Torreira danas je dao zanimljiv intervju, u kojem je nagovijestio kako bi mogao napustiti klub u ovom ljetnom prelaznom roku.

Torreira razmišlja o odlasku

On je na Emirates stigao prošlog ljeta iz Sampdorije za 30 miliona eura, i ubzro je postao miljenik navijača zahvaljujući sjajnim nastupima protekle sezone, u kojoj je bio jedan od ključnih igrača londonskog kluba.

Ipak, 23-godišnjak je, baš kao i ostatak tima, imao nešto lošiji drugi dio sezone, u kojem ‘Topnici’ nisu uspjeli izboriti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone. Sada, kad mnogi mediji izvještavaju kako za njega interes pokazuje AC Milan, gdje će na klupu najvjerovatnije stići njegov bivši trener iz Sampdorije Marco Giampaolo, čini se kako Torreira ozbiljno razmišlja o odlasku.

Na pitanje novinara o životu u Engleskoj, Urugajac je odgovorio: “Ne znam da li ovdje ima mnogo stvari u kojima uživam. Mislim da mi je bilo bolje u Italiji. Engleska je potpuno drugačija, jako velika država. Jezična barijera mi smeta, ne mogu se povezati sa suigračima i drugim ljudima. Jako je teško kada ne možete popričati sa nekim. Pored toga, tu je i klima. Izađete ujutru i oblačno je, vratite se kući predvečer i opet je oblačno.”

Nema sumnje kako čelnici Arsenala nemaju ni najmanju namjeru da mu dozvole odlazak. On je također na kraju intervjua kako mu je najdraži trenutak iz prošle sezone bio gol koji je postigao u londonskom derbiju protiv Spursa u decembru. Rekao je: “Bio je to divan gol. Mnogo mi je značio, postići gol u derbiju je najbolja stvar koja se može dogoditi jednom igraču i stvarno sam uživao u tome.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!