NaslovnicaVijestiSolari nakon debakla od Ajaxa: Sve se urotilo protiv nas!

Solari nakon debakla od Ajaxa: Sve se urotilo protiv nas!

Santiago Solari, trener Real Madrida, uputio je izvinjenje navijačima nakon debakla od Ajaxa, te objasnio koje su okolnosti uticale na ovako ubjedljiv poraz.

Santiago Solari, trener Real Madrida, nakon sinoćnjeg debakla u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa izvinio se navijačima, ali i odbio mogućnost da podnese ostavku.

“Kopljanici” su predvođeni fenomenalni Dušanom Tadićem protutnjali Santiago Bernabeuom i nakon poraza 1:2 u Amsterdamu slavili sa 4:1 te se plasirali među osam najboljih klubova Europe.

“Ovo je stvarno bolno. Žao nam je zbog naših navijača, koji su nas na nevjerovatan način bodrili u teškim trenucima. Tužni smo. Uložili smo mnogo napora, ali to nije bilo dovoljno i ispali smo. Bila je to tužna noć. Mnogo toga se dešavalo na terenu, bila je to utakmica u kojoj su se stvari stalno mijenjale. Iznuđene izmjene, udarci u okvir gola, lopta nije htjela da uđe u gol, protivnik je bio ‘klinički’ precizan, VAR sistem… Beskrajno mnogo stvari koje se moraju uzeti u obzir”, kazao je Solari.

Uprkos činjenici da je Real imao katastrofalnih sedam dana tokom kojih je ostao bez borbe za trofej u La Ligi, Kupu kralja i Ligi prvaka, Solari je istakao da ne pomišlja na ostavku. Uz to u tom periodu pretrpio je dva teška poraza na domaćem terenu od najvećeg rivala Barcelone.

“Ovdje sam da radim i dajem sve od sebe. Igrači su tu da daju sve od sebe, kako bi sutra bili bolji nego jučer. Nastavićemo trenirati. Svi imamo obavezu, moramo bit profesionalci i pokazati da ovaj tim ima srce. Nakon ovog poraza ćemo doći na posao i dati sve najbolje za klub”, rekao je Solari.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!