NaslovnicaVijestiSOLSKJAER BIJESAN: Naredio prodaju jednog od najboljih igrača Manchester Uniteda!

SOLSKJAER BIJESAN: Naredio prodaju jednog od najboljih igrača Manchester Uniteda!

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer navodno je jako nezadovoljan ponašanjem i zalaganjem napadača svog tima Anthonyja Martiala na treninzima, toliko da je naredio njegovu prodaju u predstojećem ljetnom prelaznom roku, izvještavaju engleski mediji.

Manchester United prodaje Martiala

Njegov prethodnih na klupi ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho želio je prodati Francuza još prošlog ljeta, ali izvršni potpredsjednik kluba Ed Woodward je odbio taj zahtijev jer je smatrao kako Martial može postati jedan od ključnih igrača tima u budućnosti.

On je od prve minute započeo manje od pola utakmica Manchester Uniteda u Premier ligi ove sezone, ali poprilično loši nastupi nisu razlog zbog kojeg je Solskjaer također zatražio njegovu prodaju, već njegov opći stav i nezalaganje na treninzima, pišu novine The Sun.

Norvežanin je i sam prošlog vikenda nakon utakmice protiv Huddersfield Towna (1-1) priznao kako su neki od igrača možda i posljednji put nosili dres engleskog velikana. Martial nije uopće nastupio na toj utakmici, a Solskjaer je tim jasno dao do znanja upravi kako želi njegov odlazak.

23-godišnjak je na Old Trafford stigao iz Monaca u ljeto 2015. godine za čak 60 miliona eura, a ove sezone je postigao tek 12 golova na ukupno 37 nastupa u svim takmičenjima. Pored njega, na izlaznim vratima kluba su još i zvijezde kao što su Ander Herrera i Juan Mata, dok je budućnost Alexisa Sancheza još uvijek neizvjesna.

Nakon remija protiv Huddersfielda Manchester United je izgubio bilo kakve šanse da završi u top četiri u Premier ligi ove sezone, te da izbori Ligu prvaka. U intervjuu nakon utakmice, Solskjaer je rekao: “Ne mogu sada govoriti o pojedincima, ali pstoji šansa da ste neke od igrača posljednji put gledali u ovom dresu. Ne bi bilo pošteno da sada imenujem takve.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!