NaslovnicaVijestiSOLSKJAER DAO ZELENO SVJETLO: Zvijezda napušta Manchester United!

SOLSKJAER DAO ZELENO SVJETLO: Zvijezda napušta Manchester United!

Kako su danas izvijestili brojni engleski mediji, trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer dao je zeleno svjetlo za odlazak jedne od najvećih zvijezda Paula Pogbe u Real Madrid za čak 140 miliona eura.

Pogba odlazi u Real Madrid

Mnogi su smatrali kako će francuski reprezentativac biti središnji dio Solskjaerovog projekta obnove tima, nakon što je stigao na klupu u decembru, ali ga nije uspio nagovoriti na ostanak.

Pogba se i prošlog ljeta povezivao sa odlaskom u Barcelonu, a izgleda kako će mu se želja ovog ljeta ispuniti i konačno će zaigrati u Španjolskoj, ali u redovima Barcinog najvećeg rivala. Solskjaer je svjestan kako je on ključni igrač njegovog tima, ali u svojoj prvoj cijeloj sezoni na klupi želi igrače na koje se može osloniti, i koji će biti fokusirani na njegov projekt.

Pored toga, u izvješću novina The Sun piše kako će Pogba u slučaju da ga ‘Crveni vragovi’ ne prodaju i službeno zatražiti transfer. S druge strane, na Old Trafford bi trebalo doći čak šest novih pojačanja u predstojećem ljetnom prelaznom roku, a glavne mete su navodno West Hamov Declan Rice, te zvijezda Crystal Palacea Aaron Wan-Bissaka.

Pogba je u Manchester United stigao iz Juventusa u ljeto 2016. za 105 miliona eura. Od tada je ukupno za klub odigrao 142 utakmice u svim takmičenjima, te pritom postigao 31 gol i podijelio 29 asistencija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!